Premijer liga BiH (Ž) – Hadžići porazili Krajinu, Grude bolje od Knežopoljke!

0
173
Grude, 13.4.2024, Grude - Zrinjski 35:23 (16:11) Ivana Rozic imedju Mateje Sumelj i Teodore Petkovic Snimio: Miljenko Karacic

Odigrano je 18. kolo BH Telekom Premijer lige BiH za rukometašice, nakon kojeg je poznato ko sa koje pozicije ide u plej – of i plej – aut. Prvih pet ekipa plasiralo se u plej – of, a ekipe od 6. do 10. mesta igraće u plej – autu. U oba slučaja igraće se jednokružno, a takmičenje počinje narednog vikenda.

Što se tiče 18. kola rukometašice Hadžića su kao gošće pobedile Krajinu sa 32:26 i na taj način osigurale prvu poziciju pred plej – of. Hadžićanke je do pobede u Cazinu vodila Dejana Kulić sa 11 golova, a Adna Halebić i Sara Čahtarević su dodale po pet. U taboru poražene ekipe Azra Topčić je postigla 12 golova.

Sa drugog mesta u plej – of idu i Grude, koje su kao gost pobedile ekipu Knežopoljke sa 33:21. Karla Lovrić je pogađala 10 puta za Grude, Ana Petrović je dodala sedam, a Teodora Petković šest golova. Kod domaćih je najefikasnija bila Nina Burazor sa pet pogodaka.

Treće mesto pred plej – of osvojila je ekipa Borca, koja je u 18. kolu kao gost pobedila Zrinjski sa 31:27. Banjalučanke je do pobede vodila Azra Letić sa 11 golova, dok je Lara Bjelić dodala pet. Kod Zrinjskog su Martina Pandža i Ivana Rozić postigle po sedam pogodaka.

Četvrtoplasirana Krivaja je u ovom kolu poražena sa 36:41 u Ljubuškom od Izviđača, koji je tako stigao do važna dva boda u borbi za opstanak. Izviđač su do pobede vodile Lana Jarak sa 15, Matea Nosić sa 11 i Anđela Boras sa 10 pogodaka. Kod Krivaje je Amna Mehinagić postigla 13, Sara Bašić-Salkić je dodala osam pogodaka.

Sloga je na domaćem terenu pobedila Ilidžu sa 31:22. Sarah Hadžiabdić je postigla 11, a Šejla Kasumović je dodala sedam pogodaka. Kod Ilidže je Alena Latifović pogađala sedam puta, a Vanja Maksimović je dodala četiri.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here