Premijer liga BiH (M) – Izviđač prejak za Borac!

0
202

Najave trenera Izviđača Tonija Čoline i kapitena ekipe Ivana Pavlovića uoči utakmice, u dvorani Borik, u Banja Luci, s Borcem, da ih u toj utakmici jedino zanima pobeda što su i potvrdili.

Dobro popunjena dvorana Borik mogla je uživati u okršaju dva velikana bh. rukometa, ali više su pokazali ljubuški virtuozi, na čelu s rukometnim čarobnjakom Ivanom Pavlovićem i strategom Tonijom Čolinom, koji je tako složio karte da domaća ekipa nije imala nikakve šanse što se pokazalo u drugom poluvremenu. Mada je jedan Ivano, veliki doprinos pobedi dali su i svi ostali, borci bez straha i mane, naročito Diano Ćeško, nesavladivi Haris Suljević, lucidni Luka Bubalo, granitni Marijan Šaravanja.

„Skauti“ su odlično otvorili utakmicu, nekoliko vezanih odbrana Harisa Suljevića te preciznost Šimića, Šaravanje i dva puta Pavlovića i Izviđač u 7. minutu ima prednost od tri gola (1:4). Sledećih 5-6 minuta, Borac je konsolidovao svoje redove te u 11. minutu uspeo da preokrene rezultat u svoju korist (6:5, 11. minut). Sledećih 10ak minuta igralo se u ritmu „gol za gol“ da bi „Skauti u periodu od 21. do 27. minuta, serijom 5:2, stigli do dva gola viška (14:16). Borac, s dva vezana gola, izjednačava rezultat u 30. minutu, ali golom Luke Bubala, u zadnjim sekundama prvog poluvremena, Izviđač dolazi do prednosti, s kojom se odlazi na odmor (16:17).

Drugo poluvreme je priča za sebe u kojoj „Skauti“ pokazuju zašto su vodeća ekipa prvenstva. U prvih šest minuta nastavka, s tri gola Pavlovića, dva Luke Ševića i golom Luke Bubala, Izviđač je stigao do šest golova prednosti i nagovestio da se teško, nešto drugo, u ovom meču, može očekivati osim njegove pobede. Mada se Borac nije predavao, ali nije uspevao ništa više da učini osim da se primakne u par navrata na tri gola zaostatka. Prednost od 3-4 gola „Skauti“ su održavali do 49. minuta kada su golovima Diana Ćeške i Luke Bubala ponovo stigli do +5. Do 54. minuta, domaći su uspevali da drže zaostatak od 4-5 golova, ali u završnici je usledio još jedan udar „Skauta“, koji u 60. minutu stižu do 8 golova prednosti. Do kraja utakmice, domaći rukometaši postižu gol, za visoku i uverljivu pobedu rukometaša Izviđača, rezultatom 34:27.

BH Telekom Premijer liga BiH, sezona 2023/2024, 18. kolo.
Banja Luka, 09.03.2024. u 20:00h.

RK Borac m:tel – RK Izviđač Agram 27:34 (16:17)

Banja Luka, Sportska dvorana „Borik“, 1000 gledalaca.
Sudije: Amar i Dino Konjičanin (Visoko).
Delegat: Arijana Vojić (Bihać).

RK Borac m:tel: Grahovac, Ivanović, Stojanović, Đurđević 1, Muhović, Rađenović 2, Petrović 1, Bubić 1, Nježić, Zalevsky 6, Hadžić 8, Malivojević 6 , Subotić, Knežević, Momić, Klimavets 2.
Trener: Irfan Smajilagić.

RK Izviđač Agram: Alihodžić, Suljević, Lukenda 1, Odak, Šević 3, Ljubić, Čuvalo, Šimić 2, Bubalo 5, Šaravanja 3, Pavlović 10/4, Ćeško 8/3, Sakić 1, Kovač 1, Grbavac, Lasić.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Borac m:tel 8 minuta, Izviđač 12 minuta.
Sedmerci: Borac m:tel 5/3, Izviđač 8/7.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here