Premijer liga BiH (M) – Gračanica bolja od Borca, Konjuh i Sloboda odigrali nerešeno!

0
141

U derbi utakmici trećeg kola BH Telekom Premijer lige BiH Gračanica je pred svojim navijačima pobedila Borac sa 32:27, a na poluvremenu je vodila sa 16:14. Dino Hamidović je postigao 10 golova za Gračanicu, Adi Mehmedčehajić je dodao šest, a Adnan Isaković pet. Maid Džanbegović je imao 12 odbrana. Kod Borca je Nedim Hadžić postigao sedam, a Andrej Klimavec šest pogodaka.

U drugom derbiju Sloboda i Konjuh su odigrali 27:27, a domaći su na poluvremenu vodili sa 14:10. Kod Slobode je Luka Knežević bio najefikasniji sa šest pogodaka, a Anes Bečić je dodao pet. Kod Konjuha Almir Osmanhodžić je postigao 12, a Aid Selimović je dodao tri.

Maglaj je kao gost pobedio ekipu Sloge u Doboju sa 26:23, iako su domaći imali vodstvo od 15:12 na poluvremenu. Maglajlije su do pobede vodili Edo Mehinagić i Amar Kendić sa po šest golova. Stanko Stanković je kod Sloge bio najefikasniji sa osam pogodaka.

Rukometaši Čapljine upisali su prvu pobedu u povratničkoj sezoni u elitni rang bh. rukometa. Čapljinci su pobedili Čelik sa velikih 49:35. Tomislav Ereš je postigao 10 golova za domaće, a Martin Butigan je dodao osam. Kod Čelika je Faris Rujanac pogađao devet puta.

Do treće pobede u sezoni stigao je i Leotar, koji je pobedio Krivaju sa 30:25. Vladimir Stanković je za Leotar postigao devet pogodaka, a Amar Amitović osam za goste.

Rezultati 3. kola BH Telekom Premijer lige BiH:

Gračanica – Borac m:tel 32:27
Sloboda – Konjuh 27:27
Sloga – Maglaj 23:26
Čapljina – Čelik 49:35
Leotar – Krivaja 30:25
Odloženi: Goražde – Vogošća i Izviđač – Hercegovina.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here