Premijer liga BiH (M) – Goražde savladalo Čapljinu, Konjuh namučio Borac!

0
176

Rukometaši Izviđača su novi-stari šampioni Bosne i Hercegovine. Kao što smo već pisali, “Skauti” su u subotu pobedom u Zavidovićima protiv Krivaje sa 34:31 stigli do 36 bodova, što je za drugoplasirani Borac (29) matematički nemoguće ostvariti do kraja sezone.

Inače, jedan od derbija 22. kola odigrali su Leotar i Sloboda, a na kraju je meč završen rezultatom 28:28. Vladimir Stanković je bio najefikasniji kod Leotara sa 11 golova, dok je Luka Knežević postigao 10 za Slobodu.

Gračanica je na svom terenu savladala Slogu sa 38:33. Sead Dautović i Omer Mehmedović su postigli po sedam golova za Gračanlije, dok je kod Sloge Stanko Stanković pogađao 13 puta.

Pomenuti Borac je na domaćem terenu savladao Konjuh sa 27:25. Nedim Hadžić je za Banjalučane postigao osam pogodaka, a kod Konjuha je Anes Bečić pogađao šest puta.

Goražde je kao gost savladalo ekipu Čapljine sa 41:33. Armin Krakonja, Bogdan Nikolić i Elmir Građan su postigli po šest golova za Goražde, a po osam su za Čapljinu dali Zlatko Ševo i Kristijan Akrapović.

Hercegovina je na domaćem terenu pobedila Vogošću, a rezultat je glasio 35:30. Vojislav Čabrilo je predvodio Nevesinjce sa devet pogodaka, a Đorđe Babić dodao je osam. Kod Vogošće je Elis Memić pogađao osam puta, a Ermin Ombaša sedam.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here