Premijer HMRL: Tomislav Severec najbolji strelac, Domagoj Grahovac najbolji golman!

0
249

Iako HRS-ovu statistiku treba uzimati s rezervom, analizu napravljenog zaslužila je i Premijer HMRL. Istra u toj ligi ima čak tri predstavnika i to veoma uspešna, obzirom na očekivanja i prikazano u prvih 12 kola. U onim kategorijama u kojima to ima smisla da se traži, pronašli smo najistaknutije igrače iz istarskih klubova.

NAJBOLJI STRELCI

Tomislav Severec pogađao je 7,83 puta po susretu čime je vodeći u ligi, a od istarskih igrača, najbliži mu je Fran Mileta iz Rudan Labina sa 6,83 pogodaka u proseku. Po broju golova, treći je takođe iz Labina, Petar Puljić (56 u 11 utakmica), ali po proseku su od njega “jači” Porečanin Matija Rađaković (5,50) i Marin Sinčić (5,78).

NAJBOLJI GOLMANI

Bez dileme, Domagoj Grahovac iz Dubrave s 9,25 odbrana i 28% najbolji je golman lige. No, u redovima Rudan Labina brani Bruno Ćopić koji u proseku brani 8,75 lopti i to uz 29% uspešnosti pa je jasno ko je drugi najbolji. Denis Karić iz Poreča je na proseku od 7,80 i to uz najbolju uspešnost u ligi – 33%. Zanimljivo, Karić kao da je “zakasnio” da uđe u sezonu pa je nakon prvih pet kola imao 23 odbrane, a onda u sledećih pet 54.

ISKLJUČENJA

Nikola Kostić, član Rudan Labina, u ovoj je kategoriji gotovo bez konkurencije. Sveukupno je isključen 17 puta, a “ministar” labinske odbrane je daleko ispred agresivnog dvojca Rudara iz Ruda koji imaju po 13 i 12 isključenja. Od istarskih klubova, Umažani Severec i Koler imaju po devet.

IZBORENI SEDMERCI

S 1,7 u proseku, odnosno 17 sveukupno u ovoj je kategoriji bez premca Gianfranco Pribetić iz Poreča. Peti je njegov saigrač Ivan Filipović s deset, dok jedan manje ima Marin Sakić. Matuljac u dresu Rudana, Mario Ratkajec, osam je puta naterao sudije da pokažu na sedam metara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here