PPD Zagreb se revanširao Našičanima!

0
286

Svaki istinski ljubitelj rukometa danas je stvarno jedva dočekao 20 sati i vreme da započne pravi hrvatski derbi između rukometnog kluba PPD Zagreba i Nexea.

Naime, u 10. kolu SEHA Gazprom lige susrela su se ponovo dva najjača kluba s ovih prostora i svi smo bili uverenja kako će to biti utakmica za pamćenje. U prvoj utakmici koja je odigrana u Našicama RK Nexe osvojio je prvu, tako slatku pobedu rezultatom 23:22, a danas, iako ne na svom terenu, to je ponovo pokušano. Želju za pobedom prepoznali su i mnogi navijači Gromova tako da ih se u Varaždinu očekivalo i više nego navijača PPD Zagreba. Putem varaždinske dvorane u organizaciji RK Nexe krenuo je tako pun autobus navijača, a bilo je i onih koji su svoje omiljene rukometaše došli da pogledaju sopstvenim prevozom.

Što se tiče same tabele SEHA lige, pre ove utakmice, Vardar je s 21 bodova zauzeo prvo mesto dok su mu doslovno odmah za vrat disali klubovi RK Nexe i PPD Zagreb, na drugom i trećem mestu s istim brojem bodova, ali nešto slabijom gol razlikom. Sve to, kao što smo rekli na samom početku je moglo da se nasluti kako će utakmica PPD Zagreb vs RK Nexe biti i više od utakmice.

Već u prvom poluvremenu, videlo se kako su igrači rukometnog kluba Nexe naleteli na stvarno raspoložene domaćine PPD Zagreb koji su odlučili da se revanširaju za izgubljene bodove u Našicama. Golovi su na obe strane padali jako retko, a to se posebno videlo kada su Našičani do svog 4 gola došli tek u 18. minutu. Odbrana je na obe strane radila vrlo dobro, što je verujemo i ključni deo utakmice, pa se na poluvreme otišlo rezultatom od 12:7 za domaćine.

Drugo poluvreme RK Nexe je rezultatski dobio, ali ipak je zbog velike razlike u prvom poluvremenu bilo jako teško dostići domaćine. Nastavak utakmice krenuo je nešto kvalitetnije za Gromove te uz mnogo isključenja na obe strane, rezultat u 42. minutu smanjen je na 13:9. Kako je teško bilo postići gol videlo se i po činjenici što je RK Nexe svoj dvocifren gol dao tek u 43. minutu, što je daleko ispod proseka. Osam minuta pre kraja utakmice rezultat je iznosio 17:13 te se već tada moglo naslutiti kako će se kući vratiti bez bodova. Ipak, dva minuta pre kraja utakmice Gromovi su uspeli da smanje na samo 2 gola razlike i tada se pojavio tračak nade, ali ipak PPD Zagreb se nije dao iznenaditi i utakmica na koncu završava s 20:17 za domaćine.

Trener Hrvoje Horvat i igrači RK Nexea pokušali su stvarno sve, ali danas, uprkos velikoj podršci navijača iz Našica nisu uspeli da slome vrlo jak PPD Zagreb. Ipak klub je dao saopštenje i rekao: “ovom prilikom moramo pohvaliti sve igrače za požrtvovanost i stvarno iznimnu borbenost koju smo pružili u Varaždinu.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here