Poreč u “Velom Joži” slavio protiv Holandskog Kras/Volendama u prvom kolu kvalifikacija EHF Kupa!

0
228

Rukometaši Poreča su u Velom Joži uverljivo slavili protiv Holandskog Kras Volendama u prvom kolu kvalifikacija za EHF Cup. Ekipa Dinka Đankovića deluje kompaktno i napadački raznovrsno pa se može reći da spremno dočekuju novu sezonu Premijer HMRL.

Holanđani su već u ranoj fazi igre loše odgovorili na trku i distribuciju lopte Porečana pa je na poluvremenu  već bilo četiri pogotka razlike da bi se na kraju to povećalo na šest. Inače, utakmicu je obeležio i veliki broj isključenja, čak 11.

Domaće su predvodili sedmerostruki strelci Matija Rađaković i Marin Sakić, a četiri je dodao Tim Thoss. Kod gostiju sa šest najbolji Blaauw. Treba napomenuti da je u dresu Poreča službeni debi odradio Sandro Zujić, splitski 26-godišnji pivot koji je već u dresu Splita okusio najjači rukometni rang u Hrvata.

POREČ – SD Veli Jože – KVALIFIKACIJE ZA EHF CUP – 1. KOLO – SUDIJE: Michalis Tzaferopoulos i Andreas Bethamann (oba Grčka)

POREČ – KRAS/VOLENDAM 29:23 (15:11)

POREČ: Sakić 7, Mataija 3, Medved 1, Lugar, Thoss 4, Čipraka, Perić 3, Ševo, Petrov, Filipović 2, Mišić, Rađaković 7, Ventin, Moslavac 2, Subotić, Zujić
Sedmerci: 3/3, Isključenja: 10 min (Mataija 2, Thoss 2, Perić 2, Petrov 2, Moslavac 2)

Trener: Dinko Đanković

KRAS/VOLENDAM: Nagtegaal, Claessens 2, Roefs 1, Baijens, Leković 1, Eijlers, Geus 5, Schellekens, Bourget, De Vette 1, Neuteboom 1, Blaauw 6, Visser 3, Jansen 3
Sedmerci: 5/6, Isključenja: 12 min (Claessens 4, Roefs 2, Geus 2, Neuteboom 2, Jansen 2)

Trener: Jan Kwakman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here