Poreč u “infarkt” završnici slavio u Rudama!

0
175

Rukometaši Poreča su ostvarili pobedu koja im vrlo verovatno u potpunosti otvara vrata u takmčenju za najvišu poziciji HR lige i sada su već jednom nogom “unutra”. Naime, u Rudama će retki do bodova, sad kad je malo do kraja.

Od prvog trenutka Porečani su ušli u okršaj vrlo koncentrisano i čvrsto, vešto koristivši to što domaći golmani nisu pronalazili način da vežu dve odbrane. U sedmom minutu Rađaković pogađa za 2:6, a u 23. isti igrač odvodi svoju ekipu na 7:12. Ipak, Rudar se vraća u igru pa u 32. Fresl smanjuje na 12:13.

Novi “zamah” gostiju dovodi ih do 13:16, ponovno je u 40. minutu pogodio Rađaković da bi do kraja susreta Rudar u nekoliko navrata došao na gol zaostatka, a poslednji put u 56. minutu. Tada Tim Thoss pogađa za 22:24 i dovodi goste na prag slavlja. Trebalo je još samo pametno da se odbrane što su Đankovićevi rukometaši i napravili.

Kod domaćih Dominik Trčak jedini raspoložen, s deset pogodaka, dok je kod gostiju golmanski par odbranio deset lopti, Ševo i Karić svaki po pet, dok je Matija Rađaković šest puta bio precizan.

RUDE – Mesna dvorana – PREMIJER HMRL – 13. KOLO

RUDAR – POREČ 23:24 (10:13)

RUDAR: Skendrović K., Runtas, Skendrović F. 5, Štajnkler M. 1, Mustapić 2, Gaća 1, Trčak D. 10 (4), Tojčić, Štajnkler T. 2, Otmačić, Buhiniček, Žitković, Fresl 2, Jurić, Trčak M., Vrpoljac.

POREČ: Popović, Muranović, Sakić 2, Mataija 4, Medved, Thoss 4, Pribetić 3, Perić 2, Ševo, Petrov, Filipović 3, Mišić, Rađaković 6 (3), Karić.

Isključenja: Rudar 2 minuta (Vrpoljac) Poreč 6 minuta (Pribetić 2, Perić 2, Filipović 2)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име