Ponovo kiks u Vojvodini: Obilić poražen u Subotici od Spartak Vojputa!

0
307

Ni drugo uzastopno gostovanje ”vitezova” u duelima sa ekipama iz Vojvodine nije završeno onako kako su oni i njihove pristalice potajno očekivali. Posle poraza u Kikindi, nakon dva dana odmora, na novom gostovanju Beograđana bodovi su ponovo pripali domaćoj ekipi. U istoriji Beogradskog rukometa nikada kraća pauza između dve polu sezone (tri dana) nije donela ništa dobrog ”vitezovima”, koji što zbog povreda (Miljaković, Podraščić), što zbog radnih obaveza (Ćorović, Teodorović), u prvom kolu prolećnog dela, opet nisu mogli da nastupe u najboljem izdanju.

Kao u prethodnim utakmicama njihov početak bio je, što se tiče igre ”vitezova”, skoro preslikan, što znači u napradu se lopta olako gubila zbog slabog šuta ili tehničkih grešaka, da bi na drugoj strani napadači rivala uglavnom bez većih poteškoća pogađali mrežu gostiju. Već tada prisutnima pažnju je skrenuo na svoje šutersko umeće najbolji igrač ove utakmice Stefan Janković. I pored vidljivih slabosti u svojoj igri ”vitezovi” su imali donekle za njih povoljan rezultat (3:3 – 6.min; 8:7 – 12.min; 10:8 – 17.min). Međutim njihovi nesigurni ili ishitreni napadi, uz poroznu odbranu, omogućavli su domaćinu da svoju prednost ne samo zadrži nego i uveća (13:9 – 25.min; 14:10 – 26.min). Značajan doprinos u svemu tome dao je uspšnim odbranama i mladi čuvar mreže Spartaka Arđelan. Kada se sve sabere očigledno da je prednost domaćina od četri gola, nakon 30. minuta igre, bila sasvim zaslužena.

U nastavku utakmice krenuli su ”vitezovi” energičnije i sa manje izgubljenih lopti, ali su bili i dalje u rezultatskom zaostatku, i to duže vreme, samo sada za dva gola (16:14 – 34.min; 18:16 – 37.min; 20:18 – 41.min; 22:20 – 46.min). Za to vreme u više navrata nisu uspevali da što zbog pada koncentracije ili zbog konstantnog manjka igrača u polju za igru (ukupno 18.minuta sa jednim ili dva igrača manje), da uhvate potpuni priključak i opasnije zaprete četi iskusnog trenera Lakovića. Upravo tada novim golovima uspevao je tandem Janković – Šukić da sačuva ugroženo vođstvo i tako donesu svojoj ekipi mirniju završnicu (24:20 – 49.min). Iako su uložili, onoliko koliko su mogli, truda i napora da izbegnu novi poraz, ”vitezovi” nisu imali dovoljno raspoloženih igrača u kontinuitetu za tako nešto, pa su drugu polovinu prvenstva započeli porazom kome su na svoj način doprinele i nesigurne sudije, što ni u kom slučaju ne sme biti i izgovor za neuspeh u Subotici.

U godini na zalasku preostalo je ”vitezovima” da odigraju, kao domaćini, još utakmicu sa liderom iz Pančeva u subotu od 20.30 časova, pa da odu na preko potrebni fizički i psihički oporavak, zašta i neće imati baš previše vremena, jer ih već prvog vikenda u februaru čeka nastavak prolećnog dela prvenstva..

RK SPARTAK VOJPUT – RK OBILIĆ 28 : 24 ( 16 : 12 )

Sala: Hala ”Dudova šuma”.

Gledalaca: 250.

Sudije: Marko Sekulić (Pančevo) – Vladimir Jovandić (Pančevo)

Sedmerci: Spartak VP 4 (4) Obilić 1 (0)

Isključenja: Spartak VP 12. min Obilić 18. min

SPARTAK VP: Rosić, Peić Tukuljac, Šukić 7, Janković 10, Spremo, Kojadinović 3, Pjevalica, Karan 4 (4), Petrović 3, Kurteš 2, Maksić, Leovac 1, Stefanović, Arđelan (9 odbrana / 1 sedmerac), Abadžić (kap – 3 odbrane ), Ristić (trener S. Laković).

OBILIĆ: Radović (kap – 4 odbrane), Radovanović, Vokši 2, Aničić 6, Jestrović, Dražić (3 odbrane), Mirić 4, Pavić 1, Stojić, Mitić, Mandić 4, Milutinović 2, Đorđević 1, Ivošević 4, Bećirović (trener: D. Petković).

MVP igrač utakmice: Stefan Janković (Spartak VP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here