POLJSKA MU JE OBEĆANA – Ostrovija angažovala Kima Rasmusena!

0
257

Danski trener Kim Rasmusen je novi trener poljske ekipe Arged Rebuda KPR Ostrovija. Rasmusen dolazi u Poljsku na potpisivanje ugovora i predstavljanje ali će početi da radi sa ekipom od 4. januara, kada tim nastavlja sa treninzima posle Božićne pauze. Ugovor će važiti do kraja sezone 2023/204 sa mogućnošću produženja za narednu sezonu.

Ovaj 51-godišnjak se u Poljskoj prvi put pojavio 2010. godine, kada mu je Poljski rukometni savez poverio odgovoran zadatak vođenja ženskog tima. Za skoro šest godina rada sa reprezentacijom Poljske, dva puta je igrao u polufinalu Svetskog prvenstva. Dvostruko osvajanje četvrtog mesta na svetu sa reprezentacijom Poljske učvrstilo je danskog trenera među vodećim rukometnim trenerima. Po odlasku iz ZPRP-a i dalje je vodio vodeće reprezentacije Evrope, odnosno Mađarske i Crne Gore.

Ipak, u klubu je postigao najveći uspeh u svojoj trenerskoj karijeri. U sezoni 2015/2016 radio je sa ženskom ekipom ĆSM Bukurešta sa kojom je osvojio Ligu šampiona. Vratio se radu sa klupskim timom u sezoni 2020/2021, kada se ponovo pojavio u Poljskoj, vodeći MKS Lublin. Poslednjih godina Rasmusen je radio sa drugim rumunskim klubovima, ali bez uspeha. Jedno vreme je bio i selektor ženske reprezentacije Južne Koreje.

Kim Rasmusen će na mestu prvog trenera zameniti Mačeja Novakovskog, koji je poslednjih pet godina radio za Arged Rebud KPR Ostrovija. Za to vreme osvojio je šampionat Prve lige i Centralne lige, što je značilo plasman u Super ligu.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here