POLITIKA JE KRIVA – Izbori sprečili RSS da pošalje prijavu u EHF!

0
348

Evropska kuća rukometa obelodanila je kandidature za organizaciju šampionata Starog kontinenta u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2030. i 2032. godinu.

Očekivalo se da na listi zemalja koje će tražiti domaćinstvo ovih takmičenja bude i Srbija, ali naše zemlje nema među zainteresovanim. EHF je u novembru objavio spisak država koje su pokazale interesovanje za organizaciju takmičenja, a ime Srbije se tada našlo među potencijalnim domaćinima damama u 2030. i 2032. godine.

Zvanične kandidature u sedište Evropske rukometne federacije je trebalo poslati do 10. juna, a Milena Delić, predsednica RSS objašnjava zašto naša kuća rukometa to nije uradila.

  • Tražili smo saglasnost od Ministarstva sporta, dobili spisak od četrdesetak zahteva koje bi trebalo da ispunimo. U ovom trenutku to nismo mogli da uradimo, jer u većini gradova nije formirana vlast posle izbora, pa nismo mogli da dobijemo određene potvrde. Neodgovorno i nemoguće bi bilo da pošaljemo deo dokumentacije, pa naknadno ostatak i to je jedini razlog što smo morali da odustanemo. Naravno, da nam je žao jer smo želeli da budemo organizatori velikog takmičenja, ali splet okolnosti to ovog puta nije dozvolio– rekla je Milena Delić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here