Pol Valera u Barseloni – Marko Jevtić pojačao Bidasou Irun!

0
349

Srednji bek Granoljersa Pol Valera pojačao je redove aktuelnog šampiona Evrope Barselone. Povrede Timotija En’Gesana i Hanijela Langara bile su razlog da čelnici Barselone angažuju srednjeg beka, koji je imao zapažene partije u dresu Granoljersa. Valera i katalonski gigant dogovorili su saradnju, koja će važiti do juna 2024. godine.

Povremeni reprezentativac BiH Igor Mandić ponovo će od leta nositi dres Seleste. Iskusni rukometaš, koji je dve sezone igrao u Metalurgu, 2012/13 i 2013/14, prošle sezone je prešao iz Seleste u Koks. Bosanac će igrati u Superligi Francuske do 2026. godine.

Rukometaš Metaloplastike Marko Jevtić sledeće sezone igraće u Španiji. Mladi rukometaš, koji dolazi iz Bijeljine, napravio je veliki korak u karijeri potpisivanjem ugovora sa Bidasoa Irun, klubom koji se takmiči u Ligi Evrope. On potpisao je jednogodišnji ugovor sa španskim klubom, uz mogućnost produženja, ukoliko obe strane budu zadovoljne saradnjom.

Monpelje nastavlja sa formiranjem tima za takmičarsku sezonu 2023/24. Francuski klub je nakon angažovanja egipatskog reprezentativca Ahmeda Hešama za narednu sezonu angažovao i Sebastijena Karlsona iz Savehofa. Karlson igra na desnom krilu i ostaće u timu Monpeljea najmanje do 2026. godine. Šveđanin će prvi međunarodni izazov u ​​karijeri imati upravo u Monpeljeu.

Beloruski reprezentativac Valentin Kuran produžio je ugovor sa Meškov Brestom i ostaće u šampionu Belorusije naredne dve sezone. Mladi rukometaš se prošle sezone vratio u Meškov Brest, nakon što je prethodno stekao iskustvo u ASOBAL ligi gde je igrao za Kangas, a igrao je i u šampionatu Slovačke, odnosno u ekipi Tatran Prešova.

Desno krilo Mamadu Diku novi je igrač portugalskog šampiona Porta. Ovaj 22-godišnji Španac senegalskih korena igrao je za Barselonu Rajn Nekar Leven, a u Portugal odlazi iz La Riohe.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here