Podravka Vegeta lako do četvrtfinala EHF kupa!

0
212

S četiri pobede u grupnoj fazi EHF Kupa Podravka Vegeta je osigurala čevrtfinale i povoljniji žreb u utorak 12. februara, koji im drugu utakmicu eliminacione faze osigurava na domaćem terenu. Dobar pobednički niz Podravka Vegete zaustavljen je u San Sebastianu kada se Bera Bera osvetila za poraz u Koprivnici na otvorenju grupne faze 32:29 i to uverljivijom pobedom na domaćem terenu u San Sebastianu 32:26. Brazilska golmanka Renata de Arruda bila je snažna potpora Španskoj ekipi s ukupno 20 odbrana.

Nova stranica, novi dan i nova evropska utakmica je na rasporedu. U subotu 9. februara u 17:30 Podravku čeka 6. kolo EHF Kupa u Koprivnici, a u goste stiže danski Nikobing koji želi da osigura drugo mesto u grupi koja se prilično zakomplikovana, ali i da naplati poraz od Podravkašica na domaćem terenu u 2. kolu EHF Kupa. Preostale tri ekipe iz grupe D u kojoj je Podravka već prva još uvek mogu da osiguraju prolaz u četvrtfinale. U najboljem je položaju Nikobing, a kombinacija ima dosta.  Uprkos tome što je Podravka osigurala prvo mesto u grupi poslednja će utakmica grupne faze biti prava poslastica za sve ljubitelje rukometa.

Nikobing definitivno ima najveće šanse za prolaz kao drugi u grupi, a prema trenutno ostvarenim bodovima mora da  pobedi ili da odigra nerešeno s Podravkom čime će potvrditi 2. mesto. Prolaz mogu izboriti i španska Bera Bera i rumunska Craiova. Ako Podravka deklasira Nikobing, a paralelno Bera Bera dobije Craiovu ona osigurava 2. mesto. U slučaju da Podravka pobedi Nikobing kući, a Craiova dobije Bera Beru u zadnjem kolu u Rumuniji s obzirom na bolji međusobni susret s Nikobingom i u tom slučaju jednak broj bodova Craiova ide dalje kao druga.

ČETVRTFINALE//MOGUĆE KOMBINACIJE

Podravka je već zasela na čelo grupe D, a sigurno je kako se neće sastati sa Siofokom i Viborgom koji su u ovom trenutku maksimalni sa svim pobedama u pet kola zauzeli prva mesta u grupi B, odnosno C.

Iz grupe A Podravka može izvući Esbjerg ili Storhamar tačnije, ove će se dve ekipe boriti za prvo mesto obzirom su u prvom susretu odigrali 28:28, a drugoplasirana od njih dve biće mogući protivnik s tim da Storhamaru za prvo mesto igra isključivo pobeda.

Iz skupine B Podravka može izvući Herning Ikast koji je zasjeo na drugo mjesto sa 6 bodova i boljim međusobnim omjerom u odnosu na Metzingen.

Iz grupe C sve su opcije otvorene do završetka 6. kola. Jedno je sigurno Viborg je maksimalan s 10 bodova u ovih pet kola. Francuski Besancon i ruski Kuban bodovno su izjednačeni no Kuban se u poslednjem kolu sastaje s Larvikom pa bi s obzirom na trenutno bodovno stanje u grupi, ovaj susret mogao odrediti drugoplasiranog. Nije isključen ni Besancon no nalazi se u nešto lošijoj poziciji jer zadnju utakmicu igra s maksimalnim i favoriziranim Viborgom.

GRUPA A Storhamar/Esbjerg

GRUPA B:  Herning Ikast

GRUPA C:  Kuban/ Larvik / Besancon ( gde je Kuban najizvjesniji dok najmanju šansu ima Besancon)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име