Podravka Vegeta protutnjala kroz Varaždin!

0
132

Rukometašice Podravke Vegete su otvorile prvenstvenu sezonu gostovanjem u Varaždinu i upisale uverljivu pobedu protiv Koke za početak sezone, rezultatom 18:31 (11:15).

Prva utakmica u ovoj sezoni davala je određenu napetost u prvih 15 minuta nakon čega rukometašice Podravke Vegete počinju uverljivije da se odvajaju. Prednost od 3-4 gola održavale su do pet minuta pre kraja prvog dela, a potom su se i uverljivije rezultatski odvojile, rezultat je bio 6:12. Nisu domaće igračice dozvolile da se utakmica prelomi u prvih 30 minuta te su do kraja uspele da smanje zaostatak, a podravkašice su na odmor otišle s prednošću od 4 gola i rezultatom 11:15.

U drugom poluvremenu podravkašice su malo podigle nivo igre što se nakon samo pet minuta drugog dela videlo i na rezultatu. U 35. minutu Šimara je bila precizna iz kontre za 12:19 i prvih +7. I u nastavku su podravkašice bile puno bolja ekipa, a Barišić i Šimara svojom su realizacijom stvarale dosta problema protivničkoj ekipi. U poslednjih 10 minuta podravkašice su imale dvocifrenu prednost, a na golu je bila Nika Galinec koja je odlično opravdala poverenje i odbranila čak dva sedmerca. Podravkašice nakon uverljive pobede nose prva dva boda u novoj sezoni prema Koprivnici.

  • Očekivana prva pobjeda, protiv ekipe od koje smo bolji. Osjetilo se ipak da je ovo početak prvenstva i da nije prijateljska utakmica. Nije baš sve bilo idealno, ali najvažnije je da smo pobijedili s visokom razlikom. Bilo je detalja i u napadu i u obrani koji moraju biti bolji i ne bi bilo ni u redu da je u ovom trenutku sve idealno. Imamo prostora za rad, a i teško je igrati s ovakvim ekipama koje su inferiorne pa imaju dugačak napad , pa proigravanje na pivota, pa se popusti koncentracija pa smo promašili na otvaranju utakmice i tijekom cijele utakmice previše zicera onda se i uvuče i nervoza. Pobijediti 13 razlike, ipak je to uvjerljiva i superiorna pobjeda, a mi idemo dalje s razmišljanjem o narednom tjednu i trenažnom procesu i o sljedećoj utakmici – rekao je trener Ivica Obrvan.

Tina Barišić je dodala:

  • Nismo baš skroz zadovoljne prezentacijom iako to rezlutat na kraju ne govori. Imale smo dosta propusta u obrani i promašenih zicera, al sve u svemu najbitnija su 2 boda. Najteža je uvijek prva utakmica, tako i ova. Moramo se fokusirat na ovo dalje što nam slijedi jer je ubrzo i derbi s Lokomotivom. Moramo dalje raditi puno i trenirati i mislim da će to sve doći na svoje – rekla je Tina Barišić.

ŽRK KOKA 18(11)

PODRAVKA VEGETA 31(15)

GSD Arena Varaždin. Gledalaca: 40 Sudije: Anđela Maloča i Lucija Srdanović iz Solina.

ŽRK Koka: Golubić, Pajić 2, Perić 2, Pifar 1, Krajpl 4, Markulinčić, Rogina 5, Golub 1, Strahija, Šopar, Košćak, Topolovec. Mrazović, Ivančić, Resman 3, Laptoš. Trener: Vladimir Canjuga.

Podravka Vegeta: Bešen(8), Galinec(2+2); Zadravec 1, Vuković, Pandža K. 2, Popović 5, Franušić 1, Mrđen, Kalaus L.3, Kalaus Žulj, Šenvald 3, Vuljak, Barišić 7, Šimara 6, Pandža A. 2, Mamić 2. Trener: Ivica Obrvan

Isključenja: Koka 6min(Krajpl 2+2, Strahija) Podravka Vegeta 8min (Barišić 2+2, Pandža K. 2+2)

Sedmerci: Koka 5/8 Podravka Vegeta 3/4

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here