Podravka Vegeta angažovala Kristinu Prkačin!

0
199

U redove Podravka Vegete u novoj sezoni stiže još jedno pojačanje i to Kristina Prkačin koja je ugovor s najtrofejnijim ženskim rukometnim klubom potpisala na dve godine.

Dubrovčanka primarno igra na poziciji levog beka, a rukomet je počela da igra s 15 godina u rodnom gradu. S 18 godina je stigla u Zagreb gde je prvu godinu igrala za Trešnjevku, a nakon toga se priključila Lokomotivi s kojom je u pet sezona osvojila dva Kupa Hrvatske i evopski Čelendž kup te je igrala i jedno finale Evropskog kupa. U sezoni 2021./2022. priključila se mađarskom Sombatelju, a potom se na polusezoni vratila u Lokomotivu s kojom je osvojila i Prvenstvo Hrvatske. Usledila je sezona u rumunskoj Gloriji Buzau i novi povratak u Lokomotivu za koju nastupa i u aktuelnoj sezoni, u kojoj se zagrebačka ekipa plasirala u grupnu fazu Evropske lige gde su odigrale šest utakmica. Talentovana seniorska reprezentativka je u svojoj profesionalnoj karijeri najveće uspehe u klupskom rukometu ostvarila s Lokomotivom, ali najveću snagu zapravo ima bronza s Evropskog prvenstva u Danskoj koju je s hrvatskom ženskom seniorskom rukometnom reprezentacijom osvojila 2020. godine.

  • Drago mi je da smo dogovorili suradnju za sljedeće dvije sezone. Veselim se novim izazovima, novoj ekipi i nadam se da ćemo svi zajedno imati uspješnu sezonu – rekla je Kristina Prkačin nakon potpisivanja ugovora.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here