PAKET 24 Premijer liga – Zagreb i Sesvete upisali pobedu istim rezultatom!

0
136

U dve utakmice 8. kola Paket24 Premijer lige – Lige A, Zagreb je bez poteškoća upisao još jednu pobedu u Kutini. Sesvete su s istim rezultatom osvojile bodove u Karlovcu, i ostale u priključku s braniocem.

Dva dana nakon iscrpljujućeg i teškog okršaja u Ligi šampiona, Zagrebaši su morali na novo gostovanje. Ovoga puta u Kutinu. Trener Nenad Šoštarić je očekivano, poštedeo napora neke od svojih najiskusnijih i najstarijih igrača. Stoga, nije iznenađenje da su se domaći jako dobro držali u prvom delu. Zagreb je malo veću prednost stvorio tek sredinom prvog dela (8:11). Do odmora su uspeli da podignu prednost za još jedan gol i relativno mirni odu u svlačionicu (14:18). Zagrebaši su pojačali tempo na početku drugog dela i s nekoliko manjih serija nakon tri četvrtine već bili na plus osam (18:26), a to znači na sigurnoj udaljenosti i s bodovima u džepu. Najveća prednost gostiju od 10 razlike stigla je na kraju, kada su Zagrebaši povezali pet golova u nizu i postavili konačnih 27:37.

MOSLAVINA – ZAGREB 27:37 (14:18)

RK Moslavina: Gorčan 3 odbrane, Purić 11 odbrana; Petrović, Vidoš, Malec, Krndelj 2, Šehić 5, Leskarac 1, Lukes 5, Vusić 3, Aramić, Zakić 1, Barta 5, Mihaljević, Negran, Lukačec 4.

RK Zagreb: Grbavac 4 odbrane, Panjtar 9 odbrana + 1 gol; Kos 2, Ćavar 9, Faljić 1, Klarica 4, Gojun, Klis 2, Kraljević 1, Sirotić 3 , Čupić, Dibirov, Kavčić 1, Glavaš 11, Morales 2, Suholežnik.

Zanimljivu utakmicu odigrali su Karlovac i Sesvete. Gosti su vodili od početka do kraja. U prvom delu najveća prednost bila im je šest golova, ali uporni domaćini spustili su to za dva gola i s prihvatljivih minus četiri otišli na veliki odmor (13:17). Neizvesna i dinamična borba nastavila se i u drugom delu. Gosti su bili u prednosti, ali ne tako velikoj da bi mogli sasvim da se opuste. Domaćin je pet puta bio na samo tri gola zaostatka i opasno pretio. No, onaj pravi veliki korak ka neizvesnoj završnici nije uspeo da napravi. Šira klupa gostiju na kraju je presudila. Sesvećani su naime, sredinom nastavka pobegli na šest razlike i bez većih poteškoća to održali do kraja. Pet minuta pre kraja imali su čak 10  golova viška. Tako se i završilo (27:37).

KARLOVAC – SESVETE 27:37 (13:17)

Benić 1, Capan 4, Crnković 1, Domagoj Smojver 2, Šalković 4, Hrvojević 8, Mrljak 1, Čulo 2, Stipeti 2, Dominik Smojver 2, Kajba (8/30 odbrana), Loparac (1/16 odbrana).

Hršak 5, Tomić 8, Turčić 4, Raužan 1, Gavrić 6, Finek 7, Ćuk 2, Topić 4, Perić (8/32 odbrana).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here