PAKET 24 Premijer liga – Poreč slavio protiv Ribola Kaštele!

0
121

Rukometaši Poreča s gostovanja u Kaštelima vraćaju se s dva boda. Pobedom nad Ribolom 30:22 (13:13) igrači Ilije Lovrinovića stigli su do petog ovosezonskog slavlja.

Utakmicu je odlično otvorio golman David Vladić koji je u 13 minuta utakmice sakupio sedam odbrana od 12 pokušaja. Odbrana je izgledala dobro, ali uprkos tome napad nije u potpunosti pratio. Bez obzira na to, Poreč je držao prednost sve do 23. minuta kada je Nikola Ivanković postavio 12:8.

Do tog trenutka Poreč je izgledao kao favorit na terenu i da na odmor može otići s dobrom prednosti, no sve se preokrenulo. Ivan Herceg upisao je prve odbrane, nadovezale su se izgubljene lopte u napadu i sve te greške domaći sastav je kaznio. Od zaostatka od četiri razlike, serijom 4:0 i golom Davora Vujičevića Ribola je izjednačila te se pri izjednačenom rezultatu i otišlo na odmor (13:13).

U drugom delu Poreč je izgledao puno uverljivije. Očito je razgovor na poluvremenu urodio plodom. Ubrzo se egal pretvorio u +2, a preko Antonia Ljubića, Petra Krupića, Matije Rađakovića i Matije Cara te nove odbrane Vladića i na +7.

Ribola više nije mogla ništa, niti zapretiti jer je Poreč imao sigurnu pobedu u rukama. Mogli su tek da pokušaju da smanje zaostatak, no ni to nije pošlo za rukom domaćinu. Arman Ikanović i Leon Rušnjak pogotcima u poslednjim trenucima postavili su konačnih 30:22.

Paket24 Premijer liga, Liga B, 7. kolo:

Ribola Kaštela – Poreč 22:30 (13:13)

Ribola Kaštela: Herceg 4 odbrane (4+0), Galić, Čavka; Olavi Bojčić, Josipović, Petrović 1, Roki 4, Čorić 1, Milković 5, Vukman Marino 2, Vujičević 5, Papić 2, Kozina, Čajić, Bešker 2, Vukman Marko

Isključenja: 8 minuta (Papić 4, Vukman Marko 2, Kozina 2)
Sedmerci: 2/3

Poreč: Aleksić, Vladić 13 odbrana (12+1); Mataija 1, Krajcar 5, Rušnjak 2, Car 3, Petrov, Boka, Krupić 4, Malinarich, Rađaković 7, Ikanović 3, Ivanković 1, Bajan, Čorić, Ljubić 4

Isključenja: 8 minuta (Ikanović 4, Malinarich 2, Čorić 2)
Sedmerci: 5/5

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here