PAKET 24 Premijer liga – Nexe slavilo u Rudama!

0
269

U vrlo zanimljivoj utakmici 5. kola Paket24 Premijer lige – Lige B, rukometaši Nexea neokrznuti su prošli kroz Rude i nastavili niz bez poraza. I peti put ove sezone postigli su više od 30 golova.

Prvo poluvreme bilo je puno zanimljivije i izjednačenije. Domaćin je vodio prvih desetak minuta. U jednom trenutku imali su i tri gola viška (5:2).Bila je to rana faza utakmice i gostima je trebalo malo više vremena da uhvate pravi ritam. Još desetak minuta tražili su način kako da izađu na pravi način s čvrstom, agresivnom odbranom Rudara, odnosno da stvore osetniju razliku. U 22. minutu tako su bili na plus pet (9:14). Na kraju prvog dela rezultat je bio (14:17), što je bilo odlično za domaćina. Nada je bila tu.

Ona je još više porasla kada su u početku drugog poluvremena uspeli da zadrže priključak s favorizovanim gostima. U 38. minutu tako su došli na samo dva gola zaostatka za Nexeom (18:20). Bio je to znak da trener Branko Tamše mora da aktivira sve raspoložive snage. I stvari su uskoro došle na ono što se i moglo očekivati. S nekoliko serija od četiri pa tri gola, gosti su u 48. minutu već bili na plus osam (20:28). U jednom trenutku imali su i 12 razlike. I onda smanjili gas te tako dali priliku domaćinu koji je od minus devet u 54. minutu (24:33), svojim najdužim nizom od pet golova u poslednjih šest minuta na kraju stigao do sasvim podnošljivog poraza 29:33, ako takav uopšte postoji.

S osam golova Jakov Neralić bio je ponovo prva violina domaćih. Kod gostiju najbolji Gal Marguč s devet golova.

RK Rudar – RK NEXE 29:33 (14:17)

ŠD OŠ “Rude”, Samobor

Sudije: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (Rijeka)

Delegat: Gordan Vukušić (Zagreb)

RK Rudar: Gošić (6 odbrana), Runtas 1, Glivetić 5, M. Štajnkler, Škiljan, Martinko 1, Trčak, Lencović 4, T. Štajnkler, Šarić, Grgečić 1, Neralić 8, Kasap 3, Šalić 1, Bartolić 2, Ćosić 3

Trener: Alen Dujmić

RK NEXE: Kuzmanović (8 odbrana), Bakić 4, Hromin, Vejin 2, Marguč 9, Car (3 odbrane), Sršen 2, Jotić 3, Velkavrh, Bezjak 1, Štrlek 1, Moslavac 3, Tomić 7, Melić 2, Božić, Jurić

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: Rudar: 3/3; NEXE: 2/2

Isključenja: Rudar: 10 minuta (M. Štajnkler 2′, Škiljan 2′,2′, T. Štajnkler 2′, Šalić 2′); NEXE: 6 minuta (Sršen 2′, Moslavac 2′, Jurić 2′)

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here