PAKET 24 Premijer liga – Nexe prejako za Metković!

0
168

“Gromovi” su na gostovanju u Metkoviću zasluženo pobedili i u Našice se vraćaju s nova dva boda. Očekivana pobeda u utakmici 4. kola Premijerke u kojoj su NEXE i Metković zamenili gostovanje pa je NEXE formalno igralo kao domaćin.

Nakon početnog odmeravanja snaga, samo 10 minuta bilo je dovoljno da se “Gromovi” odvoje na +4 (8:4), a  u 19. minutu i na +8 (14:6) što je primoralo trenera domaće ekipe Marija Bjeliša da pozove tajm – aut kako bi prekinuo nalet našičke ekipe. Minut odmora nije urodio plodom za domaćine, jer su “Gromovi” nastavili u svom ritmu ne dopustivši domaćim rukometašima da smanje zaostatak i ulove priključak. Naprotiv, do kraja prvog dela prednost je povećana na 11 golova.

Nastavak utakmice doneo je gotovo identičnu sliku – “Gromovi” su vrlo odgovorno i pokretljivo u odbrani lako zaustavljali napade domaćih i stvarali šanse za postizanje lakih golova iz kontranapada. U 43. minutu utakmice imali su Našičani velikih 15 golova (31:16), pa je trener Branko Tamše odlučio da omogući svoj četvorici mladih igrača koje je poveo na put u nedostatku nekolicine lakše povređenih standardnih igrača da da šansu. Matko Moslavac zamienio je starijeg brata Luku i upisao svoje prve minute u dresu seniorske ekipe i postigao dva gola.

Svoje minute su dobro iskoristili i Loris Hromin i Ognjen Cenić koji su po dva puta tresli mrežu domaće ekipe, a jedan gol je postigao i Karlo Jurić. Iako smo od 43. do 50. minuta upali u crnu rupu i napravili previše tehničkih grešaka koje su Metkovci dobro iskoristili i smanjili zaostatak na 8 golova (33:25), pitanje pobednika ni u jednom trenutku nije bilo sumnje i “Gromovi” se u Slavoniju vraćaju s punim plenom.

Paket24 Premijer liga – liga B, 4. kolo

RK NEXE – RK Metković – Mehanika 38:29 (22:11)

GSD Metković, Metković

Sudije: Dražen Anušić (Klis), Dubravko Vukovac (Solin)

Delegat: Anto Josić (Zagreb)

RK NEXE: Kuzmanović (8 odbrana), Bakić 5, Hromin 2, Marguč 5, Sršen 3, Radovanović 1 (7 odbrana), M. Moslavac 2, Velkavrh 1, Bezjak, Štrlek 3, L. Moslavac 4, Tomić 6, Cenić 2, Melić 3, Jurić 1

Trener: Branko Tamše

RK Metković-Mehanika: Romić (2 odbrane), Cvitanović 1, Krešić 2, Čutura 4, Vekić, Kozina, Goluža 1, Halilović 1, Šunjić 1, Mustapić 2, Raguž 2, Grizelj, Koncul 2, Bašić 6, Jakić 3, Batinović 4

Trener: Mario Bjeliš

Sedmerci: NEXE 4/4; Metković-Mehanika 1/1

Isključenja: NEXE 4 minuta (Jurić 2′,2′); Metković – Mehanika 8 minuta (Krešić 2′,2′, Batinović 2′, Bašić 2′)

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here