ODRŽANA SEDNICA UO RSBIH – Poznato ko će igrati naredne sezone u Premijer ligi!

0
181

Pod predsedavanjem predsednika Slobodana Zadre održana je sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na sednici je bilo prisutno 10 članova, a dva su bila primorana poslati punomoć, zbog ranije preuzetih obaveza.

Za pohvalu je svakako da su već sada u junu izvučeni su takmičarski brojevi Premijer lige BiH za rukometašice i rukometaše.

Premijer liga BiH za rukometaše počeće 14. septembra, a Premijer liga BiH za rukometašice 21. septembra.

Takmičarski brojevi za Premijer ligu BiH za rukometaše su sledeći:

ORK Bosna Sarajevo

RK Borac m:tel

RK Gračanica

RK Vogošća

RK Maglaj

RK Višegrad

RK Čelik Junior

RK Konjuh

RK Sloboda

RK Izviđač Agram

MRK Sloga Doboj

RK Krivaja

MRK Goražde

RK Leotar

Tako se u prvom kolu 14. septembra sastaju: ORK Bosna – RK Leotar, RK Borac m:tel – MRK Goražde, RK Gračanica – RK Krivaja, RK Vogošća – MRK Sloga Doboj, RK Maglaj – RK Izviđač Agram, RK Višegrad – RK Sloboda, RK Čelik Junior – RK Konjuh.

Takmičarski brojevi za Premijer ligu BiH za rukometašice su sledeći:

ŽRK Krivaja

OŽRK Krajina

ŽRK Radnik Bijeljina

RK Hadžići

ŽRK Goražde

HŽRK Zrinjski

HRK Grude

ŽRK Knežopoljka

ŽRK Izviđač

ŽRK Borac

Tako se u prvom kolu 21. septembra sastaju: ŽRK Krivaja – ŽRK Borac, OŽRK Krajina – ŽRK Izviđač, ŽRK Radnik – ŽRK Knežopoljka, RK Hadžići – HRK Grude, ŽRK Goražde – HŽRK Zrinjski.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH usvojio je kalendar takmičenja za narednu sezonu, a usvojene su propozicije i za kup i za ligu, te za omladinska takmičenja.

Na današnjoj sednici Upravnog odbora konstatovano je da ovaj saziv UO u svom mandatu nije napravio nijedan dug, kako za kirije, tako prema dobavljačima, trenerima i igračima.

Seminar trenera Premijer lige BiH će biti održan u Grudama, dok će seminar za sudije i delegate Premijer lige BiH biti održan u Banjaluci.

  • Mislim da je ovo istorijski momenat, klubovi se mogu spremati kako treba, imaju kalendar takmičenja, znaju s kim kad igraju, te mogu rezervisati datume u svojim dvoranama. Sve je danas urađeno konsenzusom, bilo je različitih mišljenja, ali smo se do kraja složili i usvojili jako bitne stvari, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Vladimir Branković.

Podsećamo, juniorska muška U20 reprezentacija BiH nastupa na “Carpaty Trophy” turniru, dok će kadeti u avgustu nastupati na “EHF Championship” turniru u Slovačkoj. Osim toga, itekako je vredno spomena da će seniorska ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine biti prijavljena za pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo, te će ovo biti četvrto uzastopno učešće u kvalifikacijama za velika takmičenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here