Održana promocija monografije Zdenka Antonovića u čast Edhema Sirče!

0
262

U velikom amfiteatru KC Altindag-Visoko održana je promocija monografije, autora Zdenka Antovića, u znak sećanja na veliku ljudsku i sportsku legendu, Edhema Eda Sirču, koji je rukometnu scenu iznenada napustio 28. oktobra prošle godine, prenosi Visoko-RTV.ba.

Događaju koji je organizovan u sklopu obeležavanja Dana grada Visokog je prisustvoavao veliki broj članova porodice, Edinih saigrača, trenera, saradnika, prijatelja, poznanika i sugrađana koji nisu krili emocije prisećajući se Edinog života i veličanstvene karijere.

Promoteri knjige su bili jedan od najboljih rukometnih golmana svih vremena Abas Arslanagić, fra Stjepan Lovrić i Damir Delić Đuljić koji su naglasili kako je Edhem Sirčo bio jedan od najboljih, najomiljenijih i najtrofejnijih rukometaša u istoriji Visokog i cele BiH, a istaknuta je i njegova zapažena reprezentativna te internacionalna karijera, zahvaljujući kojoj je stekao mnogobrojne prijatelje na celoj planeti, koji su nakon Edine prerane smrti ostali rastuženi i šokirani, ali iznad svega ponosni na činjenicu da su ga poznavali kako na rukometnom terenu, tako i van njega.

Evocirajući uspomene na vremena iz bliže i dalje prošlosti, promoteri i autor monografije su podsetili prisutne na zlatna rukometna trofejna vremena u kojima je Edino ime zauvek ugravirano najsjajnijim slovima te ilustrovano zvezdom koja se nikada neće ugasiti.

Poručili su da će, zahvaljujući između ostalog i tek promovisanoj monografiji, koja je sublimirala sve najvažnije aspekte profesionalnog i privatnog života, Edo zauvek ostati u srcu i mislima kao jedan od najplemenitijih ljudi kog su krasile najpozitivnije iskonske vrednosti koje uvek spajaju ljude te donose mir, sreću i toplinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here