Održana konferencija u Koprivnici povodom 5. kola EHF kupa

0
180

Održana je konferencija za medije uoči utakmice 5. kola EHF Kupa u kojoj će snage odmeriti Super Amara Bera Bera i RK Podravka Vegeta. Utakmica je na rasporedu ove nedelje, 3. februara u San Sebastianu s početkom u 12 sati. Konferenciji su prisustvovali trener Zlatko Saračević, sportska direktorka Miranda Tatari Šimunović i igračica Natalia Chigirinova. Na početku konferencije se s nekoliko uvodnih reči obratila sportska direktorka Miranda Tatari Šimunović.

  • Ovih osam bodova nakon četiri kola zvuče sjajno i idealno. Ono što smo priželjkivali i željeli se ostvarilo i budimo realni da je netko na početku ovog natjecanja rekao da ćemo nakon četiri kola imati 8 bodova ne bismo bili tako sigurni i jako bi nam odgovaralo – rekla je sportska direktorka da ovaj niz žele da nastave i dalje bez obzira na poraz od Lokomotive.
  • Došao je nenadano i činjenica je da je to nedopustivo i da nije trebalo doći u ovom trenutku, ali to je sport i dogodi se loš dan, a bilo je tu i stvari koje nam nisu išle na ruku. Bez obzira na to mi se okrećemo novoj utakmici, a što se tiče domaćeg prvenstva u 4. mjesecu je uzvrat, a mi znamo da nam je cilj osvojiti Kup i prvenstvo dok Europu želimo nastaviti u istom tempu i vjerujemo u dobru utakmicu u Španjolskoj – zaključila je sportska direktorka Miranda Tatari Šimunović.

Trener Zlatko Saračević kazao je kako je za njegovu ekipu Bera Bera dobro znani protivnik s kojim su u prvom kolu igrali u Koprivnici. Kako svaka ekipa u EHF Kupu ima svoj stil igre tako se i utakmice razlikuju. Trener u San Sebastianu očekuje veliku borbu.

  • Sinoć sam gledao utakmicu Bera Bere i Nikobinga, a istaknuo bih jedan zastrašujući detalj. Bera Bera je u toj utakmici imala 71 napad, a to je ukupno 142 napada u utakmici što znači da imate tempo u kojem je napad svakih deset sekundi i svašta se može desiti. Kao što je bilo i ovdje, očekuje nas žestoka i trkačka utakmica i moramo se spremiti na to i odigrati najbolje što možemo – kazao je trener Saračević te naglasio da je cilj ostvariti bod ili dva kako bi se osiguralo prvo mesto u grupi koje donosi određeni rejting, ali i određenu prednost kod žreba.

Po pitanju stanja u ekipi dotakao se golmane Jovane Risović koja je prilično nosila ekipu u ovim evropskim utakmicama, a koja se danas nakon što je dva dana provela u bolnici pojavila na treningu no još uvek je slaba i trenirala je sa strane. Teža viroza koju je dobila ostavila je trag pa će se pitanje njenog nastupa u nedelju biti pod znakom pitanja. Cela bi ekipa htela da Jovana bude u sastavu no u ovom trenutku zdravlje je na prvom mestu.

Nije izostala ni reakcija trenera na utakmicu s Lokomotivom, a svestan je kako se poraz u Zagrebu nije smeo da se dogodi u ovom trenutku.

  • Ja ću biti malo grublji, ali to je nedopustivo. Odigrati tako lošu utakmicu protiv protivnika za kojeg znamo koliko vrijedi i koliko zna je stvar koja se ekipi koja ima neki plan u Europi ne smije dogoditi. Zaboraviti neću, a ni oprostiti neću. Sada čekam reakciju i tražit ću je odmah u nedjelju i ako ta reakcija bude pozitivna to ne znači da smo zaboravili nego ćemo to malo lakše prijeći – rekao je trener koji za taj poraz ne pronalazi opravdanje.

Natalia Chigirinova bila je iskrena po pitanju onoga što se može očekivati u nedelju.

  • Pobjedu će u nedjelju odnijeti ona ekipa koja je više bude željela. Ako budemo u nedjelju igrale kao što smo igrale u Koprivnici protiv Craiove i u Zagrebu protiv Lokomotive mi ne možemo pobijediti. Utakmicu protiv Craiove dobili smo kontrama i polukontrama, a problema ima s pozicijskim napadom i to moramo riješiti – rekla je Natalia te istakla kako je atmosfera u ekipi narušena, ali misli i želje usmerene su na pobedu protiv Bera Bere i Nikobinga.

Utakmica je na rasporedu u nedelju 3. februara s početkom u 12 sati. Sudijski par u utakmici je sa Kipra: Argyridis Angelos i Mouttas Christos, a delegat EHF- a Caillet Michel dolazi iz Francuske. Prenos će biti na 2. programu HRT-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име