Odlična igra Čelika u Kaknju

0
541

RK Kakanj – RK Čelik 31:33 (16:18)

Nakon što su prošle nedelje savladali solidnu ekipu RK Žepča, člana Prve lige FBiH (rezultat 36:29 za RK Čelik), rukometaši Čelika su u Kaknju, u odličnoj i zanimljivoj utakmici pobedili bivšeg premijerligaša RK Kakanj rezultatom 31:33 (poluvreme 16:18). Čelik je svih 60 minuta bio u vođstvu, iako se ni RK Kakanj nije nijednog trenutka predavao, samo je u dva-tri navrata uspeo da izjednači rezultat, ali ništa više od toga.

Inače, bila je to prilika za malobrojni broj gledalaca u Sportskoj dvorani u Kaknju da uživaju u dinamičnoj igri dva protivnika koji se dobro poznaju. RK Čelik je igrao u potpuno istom sastavu kao i u prethodnoj polusezoni, dok je RK Kakanj imao čak 5-6 novajlija u svom timu.

Čelik sve bolji i bolji

Nakon što su intenzivirali pripreme pred nastavak prvenstvene sezone u Prvoj ligi FBiH, rukometaši Čelika su sve bolji i bolji. Svakog dana na trenizima i utakmicana zablista neko od igrača crveno-crnih. Na utakmici u Kaknju zablistali su pre svih bekovski par Danijel Jurić i Kenan Biogradlija. Jurić je postigao dva gola, imao 4 asistencije i bio vrlo dobar u odbrani, a Biogradlija je svojom levicom postigao 9 golova i imao dve asistencije.

I desno krilo Čelika Jasmin Omerović je od 5 šuteva na gol postigao 4 gola i imao takođe dve asistencije. Odličan je u prvom poluvremenu bio i Adnan Sumbuljević koji je bio u početnom sastavu u ekipi RK Čelika na poziciji srednjeg beka. Postigao je 3 gola i imao dve asistencije, a njegov naslednik na toj poziciji, Muhamed Ajanović Muta, postigao je pet golova i imao čak 6 asistencija.

Ohrabruje i forma mladog golamana RK Čelika Harisa Muhića Kireta (8 odbrana), dok su Riad Polić i Muamer Kaljić imali po dve odbrane.

U timu RK Kaknja u prilično ujednačenoj ekipi bolji od ostalih su bili golman Čamdžić, bekovi Haris Bračković i Admir Bjelopoljak, te Hrustić i Bosić.

Turnir u Kaknju

Narednog utorka, 5. februara, Čelik igra revanš utakmicu u Žepču, a naredne nedelje će učestvovati na međunarodnom rukometnom turniru u Kaknju.

  • Biće to prilika da našu igru podignemo na mnogo veći nivo, pogotovu kad je riječ o bržoj igri i modernizaciji naše igre”, kažu u Stručom štabu Čelika. ”U svakom slučaju imamo nepredak u igri ali i idemo još bržim koracima naprijed

Inače, u dosadašnjim pripremama i utakmicama Stručni štab je davao šansu svim raspoloživim igračima (njih je 20), ali će se u narednom periodu nastupati prva sedmorka za prvenstvenu sezonu.

Očekuje se da u narednim utakmicama u RK Čeliku prorade talentovani Faris Mrako, Adi Pašalić, Miran Čović i Eldar Mehić.

Utakmicu u Kaknju je sa tribina, u društvu predsednika Paneta Škrbića, sportskog direktora Seldina Rizvanovića i generalnog sekretara Nedima Šehića posmatrao i dvadesetogodišnji desni bek Ivo Mišković, nova Čelikova nada, koji lagano trenira po posebnom programu i biće spreman za prvo kolo prvenstvene sezone 15. fabruara, kada Čelik gostuje u Gradačcu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here