“Oči u oči” – Otac i sin na Premijerligaškoj utakmici BiH!

0
375

Na meču Sloga (Doboj) – Derventa viđen je okršaj oca i sina. Dragan Starčević je golman Dervente, a sin Aleksa nastupa u dresu tima iz Doboja.

Drugi put ove sezone, a verovatno prvi put u bh. sportu, na suprotnim stranama terena našli su se otac i sin. Radi se o rukometnim mečevima, a Dragan Starčević je branio gol Dervente u dva navrata protiv dobojske Sloge, za koju nastupa njegov sin Aleksa.

U četvrtfinalu Kupa Republike Srpske Sloga je savladala Derventu sa 32:23, a u Premijer ligi BiH proteklog vikenda dobojski tim je slavio sa 34:28.

  • To je nestvaran osjećaj, koji mnogo igrača i ja sam nismo ranije imali. Što se tiče utakmice, ona je bila dobra i po meni je ona tekla svojim tokom, do tog trenutka kada je proradio drugi osjećaj i u meni i u mom sinu, kaže Dragan, koji je u poslednjem meču primio gol iz sedmerca, koji je izveo upravo Aleksa.
  • U suštini, obojici je bilo smiješno. Pogledali smo se u oči i malo nasmijali, međutim, to je sport, gdje smo morali obojica svoj posao da radimo. Na njegovu sreću, on je bolje prošao nego ja, govori stariji Starčević.

Ljubav prema rukometu kod njegovog sina rodila se dok je posmatrao oca.

  • Ja sam branio za Slogu, on je redovno dolazio da me gleda. Nakon toga se odlučio da počne da trenira. Drago mi je da je uspio, došao je do prvog tima, došao je do reprezentacije, što znači da se dobro predao poslu, rekao je Starčević, koji je sinu Aleksi velika podrška.
  • Dajem mu savjete kad god on želi to. Prvo pita mene za savjet, a često je moja preporuka da ono što bi trebao da zna iz rukometa, prvo pita svoje trenere. Ako nije zadovoljan odgovorima, onda treba meni da se obrati. U smislu gledanja njega kao golmana i mene kao igrača, pomažem mu na razne načine kako mogu, rekao je Dragan, koji je jedan od najboljih golmana u BiH iako ima 43 godine.
  • Još jedno 10 godina branim i opraštam se, kroz smijeh kaže Starčević i dodaje:
  • Zdravlje me služi. Nije mi naporno trenirati i igrati utakmice. Namjeravao sam i ove godine da se povučem, ali ko to zna. U Derventi je stanje letargije, ne znaju ni oni šta hoće naredne sezone, a u suštini nismo ni ovu završili, pa ćemo vidjeti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here