Obilić u završnici savladao Šamot 65

0
271

Očekivanja domaćina da će u duelu sa gostima iz Aranđelovca biti na iskušenjima sa neizvesnim krajnjim ishodom u velikoj meri su se, nakon odigranih 60.minuta i ostvarila. Timski spoj mladosti i iskustva koji znalački vodi trener Jedoksić, večim delom ove ”tvrde” prvenstvene utakmice uložio je velik napor kako bi se iz Beograda vratio bez poraza. Što im to nije pošlo za rukom ”krivica” je u kompaktnijem sastavu ”vitezova” u kome je bilo više pojedinaca koji su se ”štafetno” smenjivali u uglavno uspešnoj realizaciji taktičkih zamisli trenera Petkovića.

Tako su ”vitezovi” u konačnom zbiru bili bolja ekipa koja je došla do za njih vrlo bitnih bodova, u samoj završnici jesenjeg dela prvenstva. Ponovo je protivnik ”vitezova” bio u startu utakmice odvažniji i efikasniji što mu je donelo i golovnu prednost (1:2 – 3.min; 3:4 – 5.min; 4:7 – 10.min; 5:8 – 13.min). U tom periodu dominirao je kod  gostiju korpulentni i iskusni Milinić koji je zadavao velike probleme odbrani domaćina.

Sledi polako ”buđenje” domaćeg sastava što se reflektuje i na semaforu. Razigrani Podraščić upošljava saigrače (Ivošević, Aničić) kod postizanja golova, a i sam pogađa mrežu iskusnog Đorđevića, tako da je nakon 18. minuta rezultat prvi put bio poravnat (8:8). Sada su ”vitezovi” u punom naletu pa je prednost na njihovoj strani (10:8 – 19.min; 12:10 – 23.min). Uspešnom odbranom ”sedmerca” mlađani Radović daje nove motive saigračima koji uglavnom koriste tehničke greške domaćina, bez golmana na golu, da dođu do lakih golova i ponovo steknu minimalnu prednost (13:14 – 26.min). U preostalom vremenu, do isteka poluvremena, prisutni su mogli da vide samo jedan pogodak, i to sa 7. metara (Aničić), tako da su sa nerešenim rezultatom ekipe otišle na odmor ne bi li izvukle pouke iz do tada prikazanog.

U nastavak utakmice ”vitezovi” su ušli energičnije što ne zbunjuje goste koji uspevaju da drže priključak (15:15 – 32.min; 17:17 –35.min; 18:18 – 38.min), da bi zatim dva neuspešna napada domaćina  pretvorili u novo vođstvo (18:20 – 40.min). Jedan od istaknutijih pojedinaca na ovoj utakmici Podraščić ponovo izbija u prvi plan i sa prvim strelcem utakmice Aničićem donose prvi put ubedljiviju prednost svojoj ekipi (24:21 – 49.min).

Kada se očekivao potpuni slom gostiju, za šta je bilo uslova, Đorđević potvrđuje zašto je među najboljim čuvarima mreže u ligi i tako saigrače vraća u novu uspešnu seriju (24.24 – 54.min). Međutim do potpunog preokreta nije došlo zahvaljujući, pre svih, najistaknutijim pojedincima na ovoj utakmici u redovima ”vitezova” Aničiću, Ivoševiču i Podraščiću čijim golovima domaćini stiču novo opipljivo vođstvo (28:25), koji tako posle velike borbe dolaze do vrlo važnih bodova.

Ovom pobedom ”vitezovi” su potvrdili da opravdano pretenduju za gornji deo tabele, a na kojoj će poziciji završiti jesenji deo videće se nakon poslednje utakmice kada gostuju jako dobrom debitantu u Super ligi iz Kikinde.

RK OBILIĆ – RK ŠAMOT 65 28 : 26 (14 : 14)

Sala: SC ”Šumice”.

Gledalaca: 250.

Sudije: Goran Kovač (K. Mitrovica) – Srđan Milosavljević (Zvečan)

Sedmerci: Obilić 7 (6) Šamot 65 3 (2)

Isključenja: Obilić 8. min Šamot 65 4. min

OBILIĆ: Radović (kap – 3 odbrane / sedmerac), Podraščić 6, Ćorović 1, Đorđević, Vokši 2 (2), Aničić 8 (4), Jestrović 2, Dražić (1 odbrana), Miljaković, Mirić 1, Stojić (2 odbrane), Pavić 2, Milutinović, Mandić, Ivošević 5, Bećirović 1

(trener D. Petković).

ŠAMOT 65: Radović (5 odbrana / 1 sedmerac), Radojičić, Milićević 1,

Ilić 5, Radosavljević 5, Đorđević (9 odbrana), Milinić 9 (2), Čolović 4, Avramović, Jugović, Lomić (kap), Živković 2, Stojković, Mitrović,

(trener: S. Jedoksić).

MVP igrač utakmice: Rastko Aničić (Obilić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here