Obilić spašavao bodove protiv Jugovića!

0
287

Vitezovi su u duelu sa jednim od konkurenata u borbi za opstanak, zasluženo, ali po događanjima u drugom poluvremenu dosta teško i uz veliku nervozu, došli do vrlo važnih bodova.

Ekipa iz predgrađa Novog Sada, sa novim trenerom i najviše licenciranih igrača u ARKUS ligi (30), od početka utakmice stavila je do znanja da nisu poneli od kuće belu zastavu i da će svim silama nastojati da pomrse račune domaćinu. Tako su na početku svaki neuspeli potez ili promašaj Vitezova kažnjavali uspešno čime su i rezultat imali u svoju korist (1:3 – 2. min; 2:4 – 6. min; 4:5 – 9. min). U tom periodu jedine svetle tačke u redovima domaćina bili su kapiten Radović na golu i Mandić u prilično konfuznom napadu. Sve do dvadesetog minuta (11:10) nisu uspevali Vitezovi da steknu prednost kako je bilo za očekivati, da bi potom iskusni Ilija Sladić serijom od sedam golova doneo preko potrebnu sigurnost saigračima. Prednost Vitezova uvećavala se kako je vreme odmicalo (14:11 – 24. min; 17:11 – 27. min) tako da su sami krivi što ona nije bila još ubedljivija nakon isteka tridesetog minuta (19:14).

Kako su Vitezovi krenuli drugo poluvreme teško da je među prisutnima na Banjici bilo čoveka koji je osim njihove lake i ubedljive pobede mogao bilo šta drugo da očekuje (24:15 – 36. min). Međutim nenadano, narednih dvadesetak minuta, na velikim mukama bili su trener Pavlović i domaći igrači koji su se prosto utrkivali ko će što lakše ili naivnije da izgubi loptu i tako dozvoli protivniku da predvođen preciznim Regodićem i razbranjenim Kosanovićem, postizanje lakih i brzih golova. Ni brojne izmene nisu mogle da zaustave Kaćane koji su iz minuta u minut topili solidan zaostatak (25:19 – 40. min; 27:22 – 44. min; 29:26 – 49. min). Kada u ovakvim situacijama trener posegne za tajm-autom namera mu je da ”preseče” zahuktalog rivala kao i da svojoj ekipi savetima povrati poljuljani moral i pouzdanje. Međutim, što inače nije redak slučaj, tako nešto je kod Vitezova izostalo, nastavili su brzopleto da ređaju izgubljene lopte pa su gosti u narednih nekoliko minuta došli samo na gol zaostatka i tako se potpuno vrate u igru za bodove (29:28 – 51. min; 30:29 – 53. min). Mada je rezultatska i psihološka prednost u tom trenutku bila na strani gostiju i to ne koriste najviše zbog nekoliko uspešnih odbrana Dražića i napada preko iskusnih Sladića i Mitrovića koji su bili najzaslužniji da njihova ekipa ode na sada nedostižna četri gola prednosti (33:29 – 58. min). Sve prostalo je bilo stvar rutine i individualnog kvaliteta domaćina da ostvari zasluženu pobedu.

RK OBILIĆ – RK JUGOVIĆ 34:31 (19:14)

Sala: USC ”Voždovac”

Gledalaca: 200

Sudije: B. Nenadić (Mladenovac) – D. Stefanović (Beograd)

Sedmerci: Obilić 3 (2) Jugović 2 (2)

Isključenja: Obilić 6. min Jugović 12. min

OBILIĆ: Radović – kap (12 odbrana), Bukvić 3, Topalović 5, Mladenović, Gojković 1, Jestrović, Dražić (4 odbrane), Jovanović 5, Antić, Mandić 5, Turudić, Ostojić, Ćirić 2, Mitrović 1, Šaponjić 1, Sladić 11 (2) – (trener M. Pavlović).

JUGOVIĆ: Kosanović (8 odbrana), Bošković 1, Abramović, Travar 1, Vidojević, Regodić 14 (2), Šipka, Bilić, Nandor 5, Đukić, Rudić 4, Petrović 4, Abadžić, Andrić – kap (4 odbrane), Marković 2 – (trener A. Savić)

MVP igrač utakmice: Ilija Sladić (Obilić)

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here