Obilić nadigrao Slogu iz Požege!

0
270

Dva kola pre kraja prvog kruga takmičenja ”vitezovi” su ostvarili devetu pobedu ove sezone ovog puta u duelu sa ekipom iz Požege koja je odavno prežaljena, i kao takva nalazi se na začelju superligaškog karavana. Shodno tome, znajući kvalitete i mogućnosti protivnika trener Petković je planski za ovu utakmicu izveo sastav gde je prednost za startni nastup imala mlađana postava u kojoj su bili i Mitić (2001), Dotlić (1999), Dražić (1998)… Doduše na suprotnoj strani, osim iskusnog Pavića, za goste su se na parketu našli uglavnom neiskusni, ali uporni, igrači od 16. do 20. godina starosti. U takvom odnosu snaga svaki rezultat osim sigurnog i ubedljivog trijumfa probuđenih ”vitezova” predstavljao bi prvorazrednu sportsku senzaciju.

Prvih 30. minuta domaći sastav činili su igrači koji što zbog madosti, manjeg broja treninga ili nestalne forme, nisu puno bili na terenu u prethodnim utakmicama. Tako izmiksana startna postava imala je na početku utakmice pristojan otpor još mlađe postave gostiju (2:2 – 3.min; 4:3 – 6.min;). Ali kako je vreme odmicalo tako se i uvećavala prednost domaćina (8:3 – 11.min; 11:5 – 15.min) gde su odskočili kao strelci Teodorović i Dotlić. Nakon tajm-auta gostiju sledi period kada talentovani Potparić (2000) vezuje više uspešnih odbrana svoga gola što se odslikalo i na povoljnije stanje na semaforu za njegovu ekipu (11:8 – 18.min; 13:11 – 24.min). Ipak motivacija gostiju, ali i nepreciznost pojedinaca u redovima domaćih nije dugo trajala, tako da ”vitezovi” do kraja poluvremena ostvaruju prednost (20:13), koja približnije odslikava ono šta se događalo tokom njegovog trajanja.

Drugo poluvreme domaćini su počeli sa dosta izmenjenom postavom u odnosu na startnu u kojoj su sada bili neki od nosiolaca igre ”vitezova” u prethodnim utakmicama, dok drugi kao takvi nisu ni kročili na parket za svih 60. minuta (Ivošević, Pavić, Vokši), ili nisu ni bili u sastavu za ovu utakmicu (Radović, Ćorović). Novi odnos snaga doneo je uvećanje prednosti domaćinu kada je gostima pošlo za rukom da tek nakon deset minuta zatresu mrežu zamenika kapitena Stojića (25:14 – 40.min). Kako je konačni ishod ove utakmice bio poznat još i pre njenog početka, sada se samo postavljalo pitanje koliko će do kraja utakmice biti više golova u korist ”vitezova” predvođene trećim strelcem lige Rastkom Aničićem. Sigurnost Stojića, preciznost Aničića, čvrstina Milutinovića, Mirića i ostalih bili su preveliki zalogaj za simpatične goste da nešto više urade osim da dožive ubedljiv poraz (37:22). Jednostavno bio je to duel Davida i Golijata čiji je ishod doneo Vračarcima osetno pomeranje na tabeli (deoba 5 – 6. mesta sa istim brojem bodova kao i ekipa Spartak VP).

Ovom pobedom ”vitezovi” su obezbedili status učesnika pley-cupa u doigravanju za konačan plasman od 5 do 8. mesta. Nakon pauze narednog vikenda zbog igranja finala Kupa, prvenstvo se nastavlja u sredu 27. marta kada ekipa Obilića gostuje u Aranđelovcu uvek ”neprijatnom” domaćinu ekipi Šamot 65.

RK OBILIĆ – RK SLOGA ZF 37 : 22 (20 : 13)

Sala: USC ”Voždovac”.

Gledalaca: 200.

Sudije: Ivan Mandić (Petrovaradin) – Nemanja Kovačić (Novi Sad)

Sedmerci: Obilić 1 (1) Sloga ZF 5 (4)

Isključenja: Obilić 6. min Sloga ZF 2. min

OBILIĆ: Stojić (kap 8 odbrana – sedmerac), Podraščić 5, Mitić 1, Vokši, Aničić 7 (1), Jestrović 1, Dražić (5 odbrana), Miljaković 1, Mirić 2, Pavić, Dotlić 5, Teodorović 6, Milutinović 1, Mandić 2, Ivošević, Bećirović 6 (trener D. Petković).

SLOG ZF: Jovanović 5, Popadić, Pavić 7, Ilić 1, Stevanović 1, Dimitrijević (kap), Aleksić (3 odbrane), Pavlović 1, Stanković, Živanović 2, Mićović 5 (4), Potparić (9 odbrana), Davidović (trener: Stevanović).

MVP igrač utakmice: Rastko Aničić (Obilić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here