Obilić “izvukao” bod protiv Šamota!

0
178

U nastavku doigravanja u Plej Kupu za konačan plasman od 5 do 8. mesta  u Aranđelovcu duel starih sportskih rivala okončan je bez pobednika, što prema prikazanoj igri i razvoju događanja na terenu, tokom svih 60 minuta, predstavlja i najrealniji ishod. Prema svemu viđenom na ovoj utakmici očito da je tronedeljna pauza ostavila traga na formu oba  rivala, posebno u fazi napada, što najbolje potvrđuje to što su golmani u obe ekipe bili njihovi najbolji pojedinci. Za razliku od prethodne utakmice ovih klubova, odigrane pre manje od mesec dana, ovog puta treneri Jedoksić i Petković imali su na raspolaganju dosta izmenjene sastave, posebno domaćini za koje je prvi put nastupilo nekoliko igrača iz juniorskog pogona.

Sve to dosta je uticalo na kvalitet prikazane igre, odnosno na kretanje rezultata. Sam početak protekao je u blagoj dominaciji ”vitezova” koji su u prvih desetak minuta imali prednost 1 – 2 gola (0: 2 – 3.min; 1:3 – 6. min, 4:6 – 9. min), a što ona nije bila ubedljivija glavni krivac je veteran na golu domaćih Đorđević, pa najviše njemu zahvaljujući domaćini prvi put prelaze u vođstvo (7:6 – 14. min).

Sada gosti i iz vrlo izglednih prilika vrlo teško pogađaju mrežu ovog puta mladog Radovića koji vrlo uspešno opravdava ukazano povrenje svog trenera, tako da ”vitezovi” u periodu od narednih 12 minuta postižu samo dva gola (11:8 – 21. min). To što prednost domaćina nije bila ubedljivija glavni krivac je iskusni  Stojić čije uspešne odbrane slabo motivišu njegove saigrače, tako da  podmlađena postava ”šamotera” odlazi na odmor sa tri gola prednosti  (13:10).

Ni pauza od deset minuta, ni dobijeni saveti od trenera nisu doneli neki posebni boljitak ”vitezovima” koji dosta teško i dalje realizuju izgrađene prilike, kojima za utehu to još drastičnije ”demonstrira” i druga strana, pa je otuda nakon 15. minuta igre u drugom  poluvremenu, ne baš popunjeno gledalište, videlo malo golova pri čemu  gosti ponovo dolaze do prednosti (15:16 – 45. min).

Međutim, ni  prednost od dva gola (16:18 – 47.min) nije bila motivušića ”vitezovima” da istu sačuvaju ili uvećaju, već nakon poslednjeg  vođstva 19:12 (51.min) nizom novih grešaka dozvoljavaju domaćinu da  preokrene ponovo rezultat u svoju korist (22:20 – 54. min; 23:21 – 56. min; 24:22 – 58. min).

I kada se mnogima činilo da će domaćini  nastaviti sa pobedama na svom terenu, ”vitezovi” koriste prednost sa viškom igrača u polju pa preko Mandića i Milutinovića, kada je već  otpočeo poslednji minut susreta, poravnavaju rezultat (24:24). U samoj  završnici, 19 sekundi pre zvuka sirene, domaćini imaju višak igrača u polju što ne uspevaju i da materijalizuju, pošto je raspoloženi Stojić  novom odbranom sačuvao svoju mrežu i tako direktno odlučio o krajnjem  ishodu ove ne baš kvalitetne utakmice.

Narednu utakmicu ”vitezovi” će odigrati već u utorak kada, u neizvesnom sastavu zbog radnog dana, odlaze u goste ekipi Spartaka iz Subotice, koja inače teško gubi ovog proleća bodove kao domaćin.

RK  ŠAMOT 65 – RK OBILIĆ 24:24 (13:10)

Sala: SRC ”Šumadija”.

Gledalaca:  300.

Sudije: Željko Vasiljević (Požarevac) – Dušan Vasiljević (Požarevac)

Sedmerci:  Šamot 65 4 (4) – Obilić 4 (2)

Isključenja:  Šamot 65 8. min Obilić  14. min

ŠAMOT 65: Preković 3, Ilić 8 (4), Ranković 2, Jugović, Jelenić 3, Lomić (kap), Milinić 1, Radosavljević 1, Savić 2, Jedoksić, Stojković  3, Mitrović 1, Radović (8 odbrana – sedmerac), Đorđević (4 odbrane –  sedmerac) (trener: S. Jedoksić).

OBILIĆ: Radović (kap), Podraščić 4, Mitić, Vokši, Jovanović, Aničić 4  (1), Dražić (4 odbrane), Miljaković 2, Mirić 3, Stojić (10 odbrana),  Milutinović 2, Dotlić 3, Mandić 4, Ivošević 1, Bećirović 1 (trener: D.  Petković).

MVP igrač  utakmice: Todor  Radović (Šamot 65)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име