Norveška u problemu – Bergerud i Gulerud pozitivni na COVID – 19!

0
280
during the handball match Sweden vs Norway, Men’s EHF EURO 2022 Hungary, Slovakia, Bratislava, 25.01.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, igrači i članovi stručnog štaba svake reprezentacije nastavljaju da se testiraju na korona virus, a novih pozitivnih slučajeva bilo je i u reprezentaciji Norveške.

Prema informacijama Norveškog rukometnog saveza, na poslednjim testovima, neposredno posle meča sa Švedskom, pozitivna su bila dva rukometaša iz norveškog tabora.

Reč je o golmanu Torbjornu Bergerudu i Magnusu Gulerudu. Nakon testiranja i pozitivnih rezultata, dva rukometaša su smešteni u izolaciju.

Tokom prošle nedelje, svi članovi norveške delegacije bili su smešteni u odvojenim prostorijama u Bratislavi. Reprezentacija Norveške doputovala je u Budimpeštu gde će danas igrati duel za peto mesto na Evropskom prvenstvu.

Ovo je veliki udarac za Norvešku jer dva pozitivna rukometaša igraju veliku ulogu u timu Kristijana Bergea. Norveška nije dugo čekala i za meč za peto mesto ekspresno se priključio novi rukometaš, a to je član Elveruma Endre Langas, koji će biti zamena za pozitivnog Magnusa Guleruda.

Stručni štab Norveške uskoro bi trebalo da saopšti da li će angažovati novog golmana ili će u svom poslednjem meču igrati samo sa Kristijanom Severasom.

IZBOR NAJBOLJIH POJEDINACA 2021 (FINALE)

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here