NIKOLU PORTNERA ČEKA KAZNA – Pozitivan i B uzorak!

0
475

I na ponovljenom testiranju golman šampiona Evrope Magdeburga imao u organizmu metamfetamin.

Prošlog meseca je kao grom iz vedrog neba odjeknula vest da je Nikola Portner bio pozitivan na doping testu. U njegovom organizmu nađena je nedozvoljena supstanca metamfetamin. Čekalo se tri nedelje na B uzorak. U četvrtak uveče je obelodanjeno da je čuvar mreže šampiona Evrope Madgdeburga i na ponovljenom testiranju pozitivan.

Odmah posle prvog uzorka, reprezentativac Švajcarske je suspendovan, zabranjeno mu je i da trenira sa saigračima.

  • Obavešten sam da je moja kontrola očigledno pokazala ‘rezultat analize koji odstupa od norme’ i da je zbog toga pokrenut postupak. Ova informacija me je duboko šokirala, napisao je Portner posle prvog nalaza prošlog meseca i dodao:
  • Duboko žalim zbog situacije i učiniću sve što je u mojoj moći da pokažem da nisam prekršio nijedno antidoping pravilo i da sam uvek delovao i da ću se ponašati u duhu vrednosti sporta. Molim za razumevanje da za sada ne mogu da dajem bilo kakve dalje izjave, istakao je sin legendarnog asa Metaloplastike Zlatka Portnera iz osamdesetih godina prošlog veka.

Da je B uzorak bio negativan, Portner bi odmah imao pravo da igra. Ovako, jednog od najboljih čuvara mreže na svetu, dvostrukog osvajača Lige šampiona sa Monpeljeom i Magdeburgom, čeka sigurno drakonska kazna.

  • Analiza uzorka B potvrdila je (kao i obično) rezultat uzorka A. Što se tiče nivoa koncentracije, pozivamo se na dosadašnje navode, rekao je advokat specijalista imenovan od strane kluba Rajer Tarek Čerkeh.

Pojasnio je Portnerovu situaciju.

  • Prema sadašnjem stanju saznanja i daljim istragama, takođe je isključeno da je ‘normalna’ količina metamfetamina ikada ušla u telo Nikole Portnera u nedeljama i mesecima pre relevantnog doping testa. S obzirom na postupak koji je u toku, u ovom trenutku ne mogu se otkriti dalje informacije.

Sada je na Antidoping komisija Nemačkog rukometnog saveza koja će odrediti kaznu koja može da bude čak i višegodišnja i mogla bi da ugrozi karijeru sjajnog golmana koji dosad nije imao nijednu mrlju u karijeri.

Nivo koncentracije će verovatno uticati na kaznu. To može da bude argument odbrane Nikole Portnera za oslobađajuću presudu zbog nesvesnog uzimanja, na primer zbog kontaminacije.

Prethodnih dana spekuliše se u rukometniom krugovima da Magdeburg želi da dovede nemačkog repezentativca Andreasa Volfa iz Kjelcea. Iako ima ugovor do 2028. godine, verovatno budući šampion Nemačke bi platio obeštaćenje za iskusnog čuvara mreže.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here