Nikolaj Jakobsen odabrao igrače za OI 2024!

0
214

Hans Lindberg nije među 14, kao i levi bek Fukse Berlina Lase Anderson. U odnosu na EP u Nemačkoj nema ni beka Flensburga Mensa Larsena.

Selektor trostrukog svetskog šampiona Danske Nikolaj Jakobsen je na slatkim mukama pred Olimpijske Igre krajem meseca. Naime, u Pariz mogu da igraju samo 14, a ne kao na EP i SP gde se skidaju 16 rukometaša. Trojica su u rezervi, ali mogu da budu zamenjeni samo u slučaju povreda.

Vođa selekcije je Mikel Hansen kome će ovo da bude poslednje takmičenje u karijere pre kačenja patika o klin. Oprostio se prošlog meseca od klupskog rukometa i od dresa Olborga posle poraza od Barselone u finalu Lige šampiona u Kelnu.

Među putnicima nije bilo mesta za legendarno desno krilo Hansa Lindberga, kao i na jednog od najboljih levih bekova u Bundesligi, igrača Fukse Berlina Lasea Andersona. U odnosu na EP u Nemačkoj mesto među 14 dobili su igrači Olborga Tomas Arnoldsen i Mads Hokser. Zanimnljivo, na desnom krilu biće samo Niklas Kirkeloke, mada on u prethodnom klubu, Rajn Nekar Levenu (od naredne sezone igaće u Flensburgu), igra desnog beka. Tri rezerve su golman Pari Sen Žermena Kevin Meler, kao i Lukas Jergensen iz Flensburga i Lase Anderson iz Fukse Berlina.

Na spisku Danaca su:

GOLMANI: Niklas Landin Jakobsen (Olborg), Emil Nilsen (Barselona)

DESNO KRILO: Niklas Kirkeloke (Flensburg)

LEVA KRILA: Magnus Landin Jakobsen (Kil), Emil Jakobsen (Flensburg)

LEVI BEKOVI: Simon Pitlik (Flensburg), Tomas Arnoldsen (Olborg)

SREDNJI BEKOVI: Mikel Hansen (Olborg), Rasmus Lauge (Silkeborg)

DESNI BEKOVI: Matijas Gidsel (Fukse Berlin), Mads Hokser (Olborg)

PIVOTMENI: Magnus Saugstrup (Magdeburg), Simon Hald (Olborg)

DEFANZIVNI SPECIJALISTA: Henrik Melgard (Olborg)

Podsetimo, zlato na Olimpijskim Igrama u Parizu brane Francuzi, dok su Danci bili najbolji osam godine ranije u Riju. Poslednje dva olimpijska prvaka su najveći favoriti, dok iz drugog plana prete Švedska i Hrvatska.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here