Nikola Lipovina vodi Zabjelo u SBbet Prvoj ligi Crne Gore!

0
174

Dan posle osvajanja bronze u pionirskoj ligi za dečake 2010. godište i mlađe, RK Zabjelo je rešilo i dva važna posla u seniorskoj ekipi.

U trenera novog prvoligaša je promovisan nekadašnji golman Nikola Lipovina. I sportski direktor će biti Cetinjanin – Ivan Banović, koji je osnivač kluba i ujedno će biti zadužen za koordinaciju rada u mlađim kategorijama.

Lipovina je bivši golman Cepelina, Danilovgrada i Budućnosti, a sa Danilovgradom je u ulozi trenera i igrača izborio ulazak u Prvu ligu. Kao pomoćni trener radio je u Budućnosti, sa kojom je nastupio u EHF Evropskom kupu i bio u finale kupa Crne Gore. Jednu sezonu je vodio i kadetsku ekipu Budućnosti.

  • Očekujem da tokom ljeta formiramo mladu, ali u takmičarskom smislu konkurentnu ekipu. Strategija kluba je da pružimo šansu igračima koju su ponikli i afirmisali se u našem klubu, a zatim sa nekoliko iskusnih momaka zaokružimo sastav, istakao je novi šef stručnog štaba „republikanaca” i najavio početak priprema za 19. avgust.

Banović je nakon internacionalne karijere, od 2016. godine i osnivanja RK Zabjela u klubu na raznim funkcijama, ali pretežno je posvećen radu sa mlađim kategorijama.

  • I dalje ćemo primarno biti usmjereni na rad i razvoj mlađedobnih kategorija. Sada već imamo četiri takmičarske selekcije, a upis novih članova je stalno otvoren. Ovo je godina preokreta u klubu, dobili smo novu upravu koja vrijedno radi da stvori uslove za normalno funkcionisanje kluba na svim nivoima. Sada formiramo sportski dio tako da sljedeću sezonu dočekamo u potpunosti spremni, ističe Banović koji je ove godine vodio pionirsku ekipu do 3. mjesta.

RK Zabjelo je do sada iznedrio 16 reprezentativaca u mlađim kategorijama i jednog u A selekciji.

  • Očekujemo da budemo najprijatnije iznenađenje u novoj prvoligaškoj sezoni, predvođeni frenetičnom podrškom naših vjernih navijača sa tribina, poručuju iz kluba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here