Nexe spremno za Final4 u Brestu!

0
161

Rukometni klub Nexe učestvuje u SEHA – Gazprom ligi od njenih početaka. Ove godine u SEHA – Gazprom ligi ostvarili su najbolji rezultat u regularnoj sezoni. Prvi put su završili u Top 4, a to će biti njihovo drugo učestvovanje na završnom turniru. Prvi put su bili deo elite na završnom turniru na kraju sezone 2014./2015. kod domaćina Veszprema. RK Nexe je tu sezonu završio na šestom mestu i to je bila jedina sezona u kojoj je šest klubova učestvovalo na završnom turniru.

Ove sezone RK Nexe je uspeo da postigne mnogo novih uspeha. Izjednačili su svoj rekord najviše osvojenih bodova, kao i u prvoj SEHA sezoni 2011/2012 kada su osvojili 39. Takođe su po prvi put u istoriji slavili protiv PPD Zagreba.

Mario Tomić, pivot, dao je svoj osvrt na final four, prvi za mnoge igrače ove ekipe:

  • Želimo biti najbolji, a ako se pojavi prilika da iznenadimo jednog od favorita, pokušat ćemo ući u finale pa čak osvojiti i SEHA ligu. Ove momčadi su neke od najboljih u svjetskom rukometu, a mi ćemo učiniti sve što možemo.

Rukometni klub Nexe je ekipa s odličnom kombinacijom mladih igrača koji imaju ogromni potencijal te igrača s puno rukometnog iskustva. Iskusni deo ekipe predvodi svetski i olimpijski prvak, desno krilo Vedran Zrnić, zatim je tu kapiten Marko Mrđenović, jedan od igrača Nexea koji je počeo da igra rukomet u Našicama te levi bek Saša Barišić Jaman koji je s Nexeom od ulaska u prvu rukometnu ligu. RK Nexe ima i dvojac rođen u Zagrebu, braću Lelić. Golman  Perica je još uvek aktivan, a njegov brat Franjo je bivše desno krilo RK Nexe, a danas radi kao pomoćni trener kluba. Još jedan veteran je i Albin Eter, levo krilo koji je igrao u svih osam SEHA sezona.

Njihov golman Moreno Car jednostavno je eksplodirao ove sezone, vodeći je u Ligi u odbranama. Kao ključ uspeha uz njega su bili i odlični odbrambeni igrači – kapiten Marko Mrđenović i Aljaž Lavrić. Izvrsni organizatori svih napada RK Nexe su Ante Gadža, Patrik Leban i Tomi Vozab. Vozab također ima vrlo visok procenat sa sedam metara i važan je u powerplay akcijama. Snaga Nexea su i njihovi igrači, dvojac Šipić – Tomić, pogotovo u akcijama sa “sedam igrača”. Dva vrlo važna igrača bili su Marin Jelinić, koji se nakon dugotrajne povrede vratio na teren te desni bek Marko Buvinić.

“Gromovi s Krndije”, kako navijači zovu igrače RK Nexe, postali su jedan od najprepoznatljivijih brendova iz Našica i takođe jedan od najboljih sportskih ekipa u istočnom delu Hrvatske. Dakle, s puno entuzijazma, samopouzdanja i pozitivne energije idu na Final Four SEHA Gazprom lige u Brestu!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име