NEXE pobedom nad Metalurgom do 3. mesta u SEHA ligi!

0
340

RK Nexe iz Našica na domaćem terenu uspeo je da ostvari još jednu vrlo važnu pobedu nad RK Metalurgom iz Skoplja te tako dobije i nove bodove u SEHA Gazprom ligi, a samim tim ponovo su zauzeli visoko 3. mesto na tabeli. Kao što se i očekivalo, utakmica 12. kola SEHA Gazprom Lige nije bila ni malo jednostavna. Iako su se na terenu našle bodovno različite ekipe, jer je RK Nexe na tabeli na visokom mestu, a Metalurg pretposlednji, niko nije mislio da će sve biti glatko i lako.

Prvo poluvreme proteklo je dosta teško i igralo se gol za gol. Utakmicu su nešto bolje otvorili rukometaši Metalurga i to je tako bilo do 15. minuta kada su gosti zadnji put na utakmici imali prednost od jednog gola razlike. Nakon toga domaći rukometaši polako vodu okreću na svoj mlin i na poluvreme odlazs sa dva gola razlike za Nexe.

Drugo poluvreme krenulo je nešto bolje i u 36. minutu Gromovi su ostvarili osetniju prednost od +5 golova i rezultat u tom trenutku iznosi 16:11. To se pokazao i kao ključan trenutak utakmice, jer koliko god da su gosti pokušavali nešto da učine, domaća ekipa je uspevala do kraja utakmice da održi prednost od 3 do 4 gola, te krajnji rezultat je iznosio 26:23 za Gromove.

U utakmici posebno se istaknuo golman Perica Lelić s 7 odbrana, a izvrsni su bili i Marin Jelinić s 5 golova te Marin Šipić s 4, dok su tri gola dali Ante Gadža, Ivan Vida i Marko Buvinić.

SEHA GAZPROM liga 12. kolo

RK NEXE – RK METALURG 26:23 (12:10)

Dvorana OŠ kralja Tomislava, Našice

RK NEXE:
Lelić (7 odbrana), Šipić 4, Gadža 3, Leban, Eter, Zrnić 2, Mrđenović, Barišić Jaman 1, Car (4 odbrane), Buvinić 3, Jelinić 5, Vida 3, Lončar, Tomić, Jaganjac 2, Vozab 3
Trener: Hrvoje Horvat

RK METALURG:
Jagurinovski 1, Dimitrioski, Tokić 4, Shilegov 1, Tomovski, Tankoski 1, Serafimov 3, Danilovski 1 (9 odbrana), Mladenović, Spende 3, Ribeiro 5, Pucnik, Miličević 2, Madjovski, Stojanovac, Arsenovski 2
Trener. Danilo Brestovac

SEDMERCI: Nexe 2/5 (Zrnić 1/3, Vozab 1/2), Metalurg 6/8 (Serafimov 3/4, Ribeiro 3/4)

ISKLJUČENJA: Nexe 10 minuta (Gadža, Mrđenović, Tomić, Jaganjac, Vozab), Metalurg 10 minuta (Mladenović 2+2, Spende, Ribeiro, Madjovski)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here