Nexe palo u grotlu dvorane “Swiss Life Hall” u Hanoveru!

0
218

U Nemačkoj u Hannoveru odigrano je 6. kolo EHF kupa Grupa B između TSV Hannover-Burgdorf vs RK Nexe, gde je domaćin pobedio s visokih 32:22 (14:9)

Ova utakmica bila je za obe ekipe ključna te je predstavljala zadnju kartu za nastavak takmičenja u EHF kupu za ovu sezone. Znalo se kako neće biti lako otići u Nemačku i pobediti Hannover na njihovom terenu, ali kako nada umire zadnja, tako su se svi potajno nadali kako Gromovi mogu da učine ovaj veliki podvig. Bundesligaš ovoga puta se pokazao kao pretvrd orah te se na kraju utakmica 4. kola u Makedoniji protiv Rabotnika pokazala kao ključna, jer je za Gromove upravo ona bila prava prilika za ulazak u četvrtfinale EHF kupa.

U Nemačkoj je bilo stvarno sve na strani domaćina, koji ni u jednom trenutku nije dao previše šanse Gromovima osim da čestitaju Hannoveru koji je bio bolji. Već na početku prvog poluvremena sve je krenulo nizbrdo, jer su se domaćini uspeli brzo rezultatski da se odvoje te je u jednom trenutku gol razlika iznosila visokih +7. Ipak, pri kraju poluvremena Gromovi su uspeli malo da smire igru te se na poluvreme odlazi s 14:9 za Hannover. Drugo poluvreme započinje nešto bolje za rukometaše iz Našica, te ponovo smanjujemo na +4, ali kako utakmica ide svome kraju Hannover ponovo pojačava tempo koji Nexe nije moglo da prati te je konačni rezultat iznosio 32:22 za Hannover.

EHF kup Grupa B 6. Kolo
TSV HANNOVER-BURGDORF – RK NEXE 32:22 (14:9)
Swiss Life Hall Hannover
Gledalaca: 4000

Sudije: Igor Covalciuc i Alexei Covalciuc
Delegat: Christian Kaschütz

HANNOVER:
Ziemer (12 odbrana), Johannsen, Cehte 2, Mävers, Thiele, Pevnov 1, Häfner 4, Atman, Böhm 2, Ugalde Garcia 8, Sršen, Olsen 4, Brozović 1, Kastening 10, Büchner, Lesjak
Trener: Antonio Carlos Ortega

NEXE:
Lelić, Šipić 3, Gadža, Leban, Eter, Zrnić 2, Mrđenović, Barišić Jaman 4, Car (16 odbrana), Buvinić 3, Jelinić 2, Vida 1, Lončar 2, Tomić 1, Jaganjac 2, Celebi 2
Trener: Hrvoje Horvat

SEDMERCI: Hannover 4/5 (Kastening 4/5), Nexe 4/6 (Gadža 0/1, Zrnić 1/2, Barišić Jaman 3/3)
ISKLJUČENJA: Hannover 8 minuta (Thiele, Pevnov, Böhm , Sršen), Nexe 6 minuta (Gadža, Leban, Mrđenović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here