NEUJEDNAČENE GRUPE U LIGI ŠAMPIONA – Ko će izdržati?

0
234

Olborg, Barselona i Magdeburg sastaće se već u prvoj fazi takmičenja u rukometnoj evroeliti. U idealnom timu čak sedam reprezentativaca učesnika finala EP u Nemačkoj, uz Šveđanina Feliksa Klara na srednjem beku

EHF Liga šampiona u obe konkurencije ostala je ista kao i prošle sezone. Kod muškaraca i kod dama standardno igraće se dve grupe sa po osam timova.

Grupa A je mnogo slabija od Grupe B. Primera radi u prvoj grupi su Eurofarm Pelister, Sporting iz Lisabona i danska Fredericija koji bi trebalo da se bore za mesto u nokaut rundu. U Grupi B nema autsajdera, a čini se da su po kvalitetu najslabiji hrvatski i norveški šampioni Zagreb i Kolstad.

Nant i PIK Seged su nešto bolji na papiru, dok su favorit čak tri ekipe koje su ove sezone igrala na finalnom turniru Lige šampiona u Kelnu, a to su Barselona, Olborg i Magdeburg. Tu je i dalje veoma jak poljski Kjelce, vicešampion Evrope iz 2022. i 2023. godine. Čak 10 Srba gledaćemo naredne sezone u evroeliti, a to su: Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (Fukse Berlin), Vladimir Cupara i Darko Đukić (Dinamo Bukurešt), Dragan Pešmalbek (Vesprem), Miloš Kos i Mihajlo Radojković (Zagreb), Marko Milosavljević (Nant), Bogdan Radivojević i Uroš Borzaš (Eurofarm Pelister).

Prvi mečevi su na programu 11. i 12. septembra. Poslednje 14. kolo je predviđeno za 5. i 6. mart naredne godine. Po dve najbolje ekipe iz obe grupe idu direktno u četvrtfinale, dok će timovi od treće do šeste pozicije da igraju baraž za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu.

GRUPA A: Visla Plock (Poljska), Vesprem (Mađarska), PSŽ (Francuska), Fredericija (Danska), Fukse Berlin (Nemačka), Sporting Lisabon (Portugal), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Eurofarm Pelister (Makedonija).

GRUPA B: Olborg (Danska), Magdeburg (Nemačka), Barselona (Španija), Kjelce (Poljska), Nant (Francuska), Pik Seged (Mađarska), Zagreb (Hrvatska), Kolštad (Norveška).

Kod dama, Đer brani titulu šampiona Evrope. Od srpskih rukometašica igraće Andrea Lekić i Dragana Cvijić koje brane boje mađarskog osvajača duple krune Ferencvaroša, kao i reprezentativke Srbije Anđela Janjušević (Rapid Bukurešt) i Dunja Radević (Budućnost).

GRUPA A: Ferencvaroš (Mađarska), Mec (Francuska), ĆSM Bukurešt (Rumunija), Krim Merkator (Slovenija), Storhamar (Norveška), Nikobing (Danska), Podravka (Hrvatska), Glorija Bistrica (Rumunija).

GRUPA B: Vajpers Kristiansand (Norveška), Esbjerg (Danska), Budućnost (Crna Gora), Ludvigzburg (Nemačka), Đer (Mađarska), Brest Bretanj (Francuska), Rapid Bukurešt (Rumunija), Odenze (Danska).

Izabrane su i najbolje postave u obe konkurencije. Nema Srba među elitom. U idealnom timu kod muškaraca su četvorica Danaca, trojica Francuza i Šveđanin Feliks Klar iz Magdeburga.

IDEALNI TIM – golman Emil Nilsen (Barselona), levo krilo Emil Jakobsen (Flensburg), levi bek Eloim Prandi (PSŽ), srednji bek Feliks Klar (Magdeburg), desni bek Dika Mem (Barselona), desno krilo Hans Lindberg (Fukse Berlin), pivotmen Ludovik Fabregas (Vesprem), najbolji defanzivac Magnus Saugstrup (Magdeburg).

Kod dama u konkurenciji za najboljeg srednjeg beka bila je Andrea Lekić, a pivota Dragana Cvijić, ali nekadašnje naše reprezentativke nisu izabrane u idealni tim.

IDEALNI TIM DAMA – golman Sandra Toft (Đer), levo krilo Kloi Valentini (Mec), levi bek Heni Rejstad (Esbjerg), srednji bek Stine Oftedal (Đer), desni bek Ana Vjahireva (Vajpers Kristiansand), desno krilo Viktorija Lukač (Đer), pivot Sara Bukti (Mec), najbolja defanzivka Line Haugsted (Đer).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here