Nenad Šoštarić van terena neko vreme zbog problema sa leđima!

0
248
Zagreb, 19.10.2023 - Susret 5. kola rukometne Lige prvaka Zagreb - Eurofarm Pelister u Areni Zagreb. foto kolektiff/ Damir SENČAR

Nenad Šoštarić, trener Zagreba je zbog velikih problema s leđima do daljnjeg na bolovanju. Nije s ekipom koju će danas protiv poljskog Kjelcea ponovo voditi Andrija Nikolić, dok će se kao pomoć na klupu spustiti glavni menadžer Božidar Jović. Ta kombinacija je odradila već jedan deo utakmica ove sezone, tako da za njih nema previše novosti, dok će Šoštarić koji je tek preuzeo ekipu morati prvo da reši problem s leđima pre nego se vrati na klupu.

Šoštarić je kod kuće, mora da miruje i usput obavlja terapije, dok o svom stanju zdravlja kaže:

  • Nažalost, problemi su preveliki, traju već dva tjedna. Prolazim konzultacije, terapije, pokušavamo smiriti stanje na sve moguće načine, operacija je posljednja opcija. Dogovor je da pričekamo desetak dana, da vidimo kako će se stvari razvijati, onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Naravno da mi je žao da ne mogu biti uz momčad, ali tako je kako je, iskreno meni nimalo ugodno i jednostavno.

Dok miruje, imao je priliku da gleda Kjelce u više navrata na Super Gloub turniru u Saudijskoj Arabiji.

  • Kielce je svjetska momčad, ne možeš u kratko vremenu biti prvak Europe i još dva puta finalist Lige prvaka slučajno. Ta momčad ima širinu. Pokazali su to i u Saudijskoj Arabiji, gdje su odradili četiri utakmice u kratkom vremenu, tri ozbiljne s bahreinskim Al Najmom, te s Magdeburgom i Barcelonom. Dvije su izgubili, no sve je bilo na gol s Barcelonom i Magdeburgom. Moj prvi dojam je da im je Super Globe poslužio da u sastav vrate Wolffa i Alexa Dušebajeva, dva posebno im važna igrača. Mislim da su u tome uspjeli, makar su osvojili četvrto mjesto. Što je forte njihove igre? – Izuzetna uigranost, posebno napadačka. Tu su iznimno opasni, posebno kada su u kombinaciji Karačić – Karaljok – Alex Dušebajev. To je izuzetna kvaliteta, igrači koji rade viškove, tehnički izuzetan pivot koji iz te discipline dosta puta radi prevagu. Naravno, nisu samo njih trojica opasni, sve su to vrhunski igrači koje Talant Dušebajev sjajno rotira.

Odbranu niste spomenuli?

  • Možda je u tom smislu važniji ritam koji drže 60 minuta, jer Dušebajev koristi svih 16 igrača. Obrambeno mogu biti i manje agresivni. U sredini je uvijek jedan pivot (Karaljok ili Tounat) plus Gebala. U tom obrambenom segmentu imaju Nahija koji je brz i agresivniji do ostalih, što im često zna donijeti lake golove. Kažem, oni su momčad koja se može prilagoditi svakome, dok imaju svoj ritam koji je jako teško držati.

Kako vidite u tim okolnostima Zagreb?

  • Vidim ga kao hrabru momčad, koja mora težiti disciplini i mora nastojati dati najbolje od sebe. To je jedino što moramo. To je svakako najvažnija stvar, jer pričati u smislu “mi to moramo”, ne bi bilo pošteno. Jedino što moramo je dati maksimum od sebe i ako se ukaže prilika iskoristiti je na najbolji mogući način. Andrija (Nikolić) već ima iskustvo ove sezone i ne sumnjam da će ono biti od velike koristi.

I samo još potpitanje o Lokomotivi?

  • Plasman u grupnu fazu Europske lige je sjajan doseg na koji moramo svi skupa biti ponosni. To daje mogućnost da mlade igračice koje stasaju odigraju minimalno šest jakih utakmica, što će im sigurno koristiti, baš kao proteklih godina i sve minute u Ligi prvakinja, makar se teško moglo do bodova. Rekao sam i prije, za naš ženski rukomet to su jako važni momenti i treba ih iskoristiti na najbolji mogući način – zaključio je Nenad Šoštarić, iz kreveta umesto s treninga zagrebaša.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here