Nenad Peruničić: “Spremamo se još uvek za Svetsko prvenstvo, otkazao Đukić”

0
254

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, zadovoljan je nakon dva uvodna dana priprema za Svetsko prvenstvo koje počinje 10. januara u Berlinu. Šef stručnog štaba govorio je o akcentu na startu pripremnog perioda:

Nisu klasične bazične pripreme, ali maksimalno koristimo svaki deo treninga da radimo na preventivi i oporavku sa kondicionim trenerom Igorom Tomaševićem koji je fantastičan. Sve ugrožene zone želimo da igrači oporave, ne treniraju svi na isti način i istim intenzitetom u inostranstvu, i to se ovde surovo pokazuje. Zato ovo i radimo. Vadiće im laktate, da vidimo ko je u kakvom stanju. Neko će igrati 15, neko 25 minuta na pripremnim utakmicama, u zavisnosti od umora i procene ko je u kakvom stanju u ovom trenutku. Sve radimo da ih učinimo spremnim za ono što ih očekuje – kaže Peruničić i dodaje:

Rad nije baziran samo na taktici. Radi se i na agilnosti, promenama pravca, igri bez lopte, nije samo taktika. Nažalost, nije rukomet samo taktika, kao što je to bio nekada. Već ranije smo krenuli da razmišljamo o protivnicima. Stručni štab je tako oformljen, rad je kolektivan, timski. Neđa (Nedeljko Jovanović) je u utorak prepodne vodio sjajan trening pripreme do same završnice. Zdravstveno su OK, malo su “pod ledom”, ali to je sve normalno. Moramo da treniramo po svaku cenu. Trening je bitan, on je i mene kao igrača uvek hranio. Žao mi je što pred Belgiju nismo imali dva dana više da radimo. Trening dobija utakmicu. To je moja filozofija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here