Nenad Damjanović novi trener golmana Vojvodine!

0
616

Nenad Šuca Damjanović (56) novi je trener golmana u srpskom rukometnom šampionu Vojvodini.

On stiže iz mađarskog vicešampiona PIK Segeda, sa kojim je igrao osam sezona LŠ, i praviće društvo treneru golmana Dejanu Aničiću.

U stručnom štabu i o kondiciji vodiće računa dva trenera Aleksandar Tunguz, koji je stigao ovog leta, i Ilija Medić. Prvi saradnik Borisa Rojevića je Milutin Lučić, koji je do sada trenirao devojke ŽRK Vrbas, tu su još: analitičar Milan Mirković, te fizioterapeuti Nenad Babić i Aleksandar Ivanović.

Nenad Damjanović je imao dugogodišnju karijeru kao golman, a nekoliko godina unazad je odlično radio sa golmanima PIK Segeda. Do svoje dvadesete godine igrao je u Crvenki, kasnije je otišao u Vrbas, Sintelon, Partizan, Suboticu, kratko i u Vojvodinu, sa 38 godina je otišao u Grčku gde je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Karijeru je nastavio u Metalurgu, u Skoplju, potom ga je put odveo u Rumuniju, gde je i završio igračku karijeru sa osam trofeja.

Sa 48 godina je prestao da igra rukomet, a pet godina pre toga branio je za reprezentaciju Srbije, za koju je 35 puta nastupio.

Osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Azije kao trener golmana u reprezentaciji Bahreina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here