Našičani slavili u Rumuniji!

0
217

Rukometni klub Nexe pripremi period do utakmice Steaua vs Nexe očito je itekako dobro iskoristio. Koliko je trener Hrvoje Horvat odlično pripremio Gromove moglo se lepo videti u današnjoj utakmici kada su našičani u gostima u Bukureštu demolirali protivnika Steauu te gde sz osvojili vrlo vredne bodove u SEHA Gazprom ligi.

Iako su i na samom početku utakmice bili favoriti, niko nije pomislio kako do pobede mogu doći već u prvom poluvremenu kada su rezultatski daleko odmakli od domaćina i vodili sa sedam golova razlike. Danas je pogotovo bila raspoložena odbrana koja nije dala previše manevarskog prostora domaćinima, a ukoliko bi ipak ko prošao tu je bio više nego odlični golman Moreno Car koji je ubeležio čak 12 odbrana i Perica Lelić s 3 odbrane. U napadu su odlično posao odradili Marin Jelinić sa 100% učinkom 6/6 i Saša Barišić Jaman 4/4 dok su mrežu parali takođe raspoloženi Mario Tomić 4 te Halil Jaganjac s 4 gola, Marko Buvinić i Ante Gadža s 3 postignuta gola.

Ovom pobedom Gromovi su se tako izjednačili na tabeli SEHA Gazprom lige s prvoplasiranim Vardarom i PPD Zagrebom s 33 boda i čak 9 bodova ispred četvrtoplasirane ekipe Meshkov Bresta.

Prvo poluvreme započelo je odlično za našičane, s tri gola u domaćoj mreži, što je već tada uzdrmalo domaću Steauu koja takav nalet Gromova pokušava samo da ublaži. To im je donekle i uspevalo samo do 19. minuta kada rezultat iznosi 7:8 za RK Nexe. U tom trenutku igrači Nexe-a podižu tempo, golman Moreno Car „zaključava” mrežu i već u 25. minutu imaju veliku i lepu prednost od 7:12 i velikih +5 golova razlike. Do kraja prvog poluvremena pogađaju još nekoliko puta, dok domaćini uspevaju da probiju odbranu Nexea samo jednom te se na odmor odlazi s rezultatom 8:15.

U drugom poluvremenu sve izgleda slično kao na početku utakmice. Na početku Jelinić uspeva da ostane na 100% te pogađa svoj 5. put, a prati ga i iskusni Zrnić, u 34. minutu Nexe ima +9 i rezultat 8:17. Sa sedam metara Rosu pogađa nakon dugo vremena jedan gol za Steauu, ali Gromovi nisu posustali te Halil ponovo vraća na +9 za našičane. Svoj drugi gol na meču pogađa Barišić-Jaman i u 37. minutu RK Nexe vodi s čak 10 golova razlike. Oko 40. minuta malo popušta Hrvatska ekipa što koristi domaćini i smanjuju na -7, ali i taj period kratko traje te u 51. minutu preko Patrika Lebana RK Nexe ponovo ima +10 i rezultat 17:27.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име