Našičani pobedili Tatabanju!

0
268

Juče je u Mađarskoj u prvom kolu grupne faze EHF kupa odigrana utakmica između Grundfos Tatabanya – Nexe gde su hrvatski Gromovi ubležili novu vrlo vrednu pobedu.

Ukoliko bi opisivali utakmicu, trebalo bi dosta toga da se napiše, ali za početak mora se istinski, kako kažu iz uprave kluba, radovati još jednoj vrlo važnoj pobedi. Isto tako, za priznati je kako svi oni koji su ostali svojim kućama te utakmicu gledali preko malih ekrana mogu pomalo i zavideti onima koji su ovu utakmicu mogli da pogledaju uživo. U tome je verujemo itekako uživalo 50-tak navijača iz Našica koji su se juče organizovanim prevozom zaputili putem grada Györ. Već davno nismo bili svedoci takve borbenosti i odlučnosti gde je rukometni klub Nexe odlučio pošto poto da uzme bodove od vrlo jakog domaćina Grundfos Tatabanya.

Rukometni klub Nexe je utakmicu kako smo mogli da vidimo započeo dosta loše te se vođstvo domaćina iz minute u minutu povećavalo sve dok u jednom trenutku Gromovi nisu gubili s visokih 12:6. Trener Hrvoje Horvat je u tom trenutku pozvao igrače na minut odmora u kojima je pokušao da resetuje igrače te da utakmicu preokrene u svoju korist. To je u jednom trenutku i dalo učinka, jer se oko 20. minuta prvog poluvremena rezultat preko odličnog Vide, Jamana i Jelinića skoro okrenuo te uspevaju Našičani da smanje na 15:13. Opasnost prepoznaje domaći trener i takođe zove minut odmora koja Tatabanyi pomaže i ponovo se rezultat penje na +4 za domaćina te se na poluvreme odlazi s 18:14.

U drugo poluvreme ulazi se od strane RK Nexe puno odlučnije i spremnije na okršaj kojim je ova utakmica itekako prštala. Ređala su se isključenja na obe strane, ali još tada nikako nije u formu ulazio naš najbolji golman Moreno Car, pa je i rezultat ponovo iznosio 20:15 za domaćina. Tada se bude našički igrači, pa tako odlični Gadža i Jelinić pogađaju nekoliko vrlo važnih golova i tako se utakmica iz minuta u minut polako menja, tačnije, vođstvo domaćina se topi. Napokon, i odbrana na krilima Morena Cara dobija novu snagu te i napadi domaćina slabe i postaju puno manje efikasniji nego što je to bilo u prvom poluvremenu. U zadnjem minutu gosti neverovatno ostaju hladne glave i uz odlične savete trenera Hrvoja Horvata uspevaju u početku doći do 27:27, a tada na scenu stupa golman Moreno Car i brani odlučujući udarac igrača Tatabanye. Ostaje 15 sekundi za napad, te iako je bio uspeh osvojiti i jedan bod gosti se odlučuju u poslednjim sekundama da upute šut i lopta Patrika Lebana ulazi u mrežu te započinje veliko slavlje Gromova.

EHF kup Grupa B 1. Kolo

GRUNDFOS TATABANYA KC – RK NEXE 27:28 (18:14)

Audi Arena Györ

Sudije: Rickard Cambro, Jasmin Kliko

Delegat: Ayberk Dilmen

TATABANYA:
Božović 4, Pasztor 3, Vujović 8, Juhasz 2, Sipos 1, Rozner, Nagy, Szekely, Borzas 1, Bartucz, Ilyes, Rosta, Grigoras 5, Denes, Fekete, Vranješ 3
Trener: Vladan Matić

NEXE:
Lelić, Šipić 4, Gadža 6, Leban 1, Eter, Zrnić 4, Mrđenović, Barišić Jaman 2, Car, Buvinić 3, Jelinić 6, Vida 1, Lončar 1, Lavrič, Tomić, Jaganjac
Trener: Hrvoje Horvat

SEDMERCI: Tatabanya 3/3 (Vujović 3/3), Nexe 3/4 (Zrnić 3/4)

ISKLJUČENJA: Tatabanya 8 minuta (Božović, Borzas, Vranješ 2+2), Nexe 12 minuta (Gadža, Mrđenović 2+2, Lavrič 2+2, Tomić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here