Našičani lagano sa Požegom u kupu Hrvatske!

0
297

Kao što se i očekivalo, jučerašnja utakmica u Hrvatskom Kupu 1/8 finala između RK Požege i RK Nexe završila se očekivanim ishodom, pobedom Gromova i to rezultatom 25:41. Iz kluba kažu:

  • Uvereni smo kako bi rezultat na strani naših bio kudikamo veći da trener Hrvoje Horvat nije odlučio u drugom poluvremenu dati priliku i mlađim igračima, pa je i RK Požega prošla „dosta dobro”.

Ova utakmica i pobeda donela je važne “bodove” u Kupu Hrvatske, ali ujedno je poslužila i kao trening za utakmicu 4. kolo EHF kupa, Grupa B u kojoj se sastaju HC Eurofarm Rabotnik – RK Nexe. Utakmica se igra u Bitolju 3.3.2019. s početkom u 19 časova.

Nekoliko reči o utakmici, igračima i utakmici koja je pred našičanima rekao je vidno raspoložen trener Hrvoje Horvat.

  • Utakmica u Požegi je prošla onako kako smo i predvidjeli. Kako se radi o slabijem protivniku, zamisao je bila da osiguramo pobjedu u ranoj fazi utakmice te da mlađim igračima i onima s manjom minutažom damo šansu da igraju, a da standardna ekipa dobije još koji dan odmora. Pred nama je utakmica 4. kola EHF kupa u Bitoli, imamo nekoliko dana do nje i trebamo se dobro spremiti i za nju te i u gostima uzeti bodove koji bi nam svakako donijeli mirniji nastavak u grupnoj fazi EHF kupa.

Vrlo raspoložen danas je bio i mladi Grom Tomislav Kvastek koji je opravdao poverenje trenera Horvata pogodivši  6 puta na ovom meču.

  • Vrlo je lijepo igrati s prvom ekipom RK Nexea i draga mi je svaka minuta provedena u takvim utakmicama. Danas je stvarno bilo odlično, te se ovim pute zahvaljujem i treneru što mi je dao povjerenje, ali i igračima koji su mi omogućili da zabijem toliko golova. Vrlo je važno svakom od nas mlađih igrati s prvom ekipom, jer upravo u ovakvim utakmicama najviše možemo naučiti. Svima nama se na ovaj način podiže samopouzdanje pa kada nastupam i za RK Nexe 2 mogu dati više. – rekao je Tomislav Kvastek.

Hrvatski Kup 1/8 finala

RK POŽEGA – RK NEXE 25:41 (11:21)

SD Tomislav Pirc Požega

Gledaoca: 600

Sudije: Igor Emanović i Zoran Mikić

Delegat: Goran Stojanović

RK POŽEGA: Ćosić, Banović, Raguž 1, Vlašić 2, Polanec, Tomas 3, Gotal, Jurković 2, Gelenčir, Markanjević, Franjić, I.Antunović 8, M.Antunović 9, Tukonić, Rajić
Trener: Dag Kovačević

RK NEXE: Lelić, Šipić 2, Gadža 1, Leban 1, Eter 4, Zrnić 7, Car, Greganić 2, Vida 6, Lončar 3, Lavrič 1, Kvastek 6, Jaganjac 1, Celebi 7, Ćuić
Trener: Hrvoje Horvat

SEDMERCI: Požega 4/6, Nexe 1/2

ISKLJUČENJA: Požega 2 minuta (Vlašić), Nexe 2 minuta (Greganić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here