Našičani doveli novo pojačanje: Ivan Dumenčić novi “Grom”!

0
364

Približava se kraj jedne od najuspešnijih sezona RK Nexe, a nakon nekoliko novih gromova, saznali smo kako u klub dolazi još jedno novo pojačanje, Ivan Dumenčić.

Ivan trenutno živi u Zagrebu, igrao je do sada u mnogim klubovima po Evropi, a trenutni klub mu je RK Dubrava. Ima 28 godina, igra srednjeg  beka, a kako kažu iz Našica, našli su pravog igrača koji može da pomogne ovoj ekipi.

Kako to da baš RK Nexe?

  • Prije svega moram reći kako mi je iznimno drago što ću postati član kluba RK Nexe. Vidim se u tome, svoju poziciju, a klub pratim već duže vrijeme. Pogotovo zadnjih nekoliko godina RK Nexe je izrastao u jedan veoma, veoma ozbiljan klub na hrvatskoj sceni. Motivira me igranje tih velikih i ozbiljnih utakmica SEHA lige i EHF kupa. Uz sve to želim postati član i dio ovako zdravog projekta i zdrave okoline kakva se može doživjeti u RK Nexe.

Ko je naviše uticao na tvoj odabir?

  • Nekoliko puta sam u zadnje vrijeme bio u kontaktu s trenerom Hrvojem Horvatom, a s obzirom da je on meni već bio trener u Dubravi, odlučio sam napraviti taj korak. Trener Horvat je rekao kako me vidi u klubu kao i moju ulogu i to mi je iskreno pasalo. Treneru Horvatu svakako mogu najviše i zahvaliti što sam uspio postati to što jesam, jer me on i naučio pravom rukometu. Znam kakav je kao trener, poznam njegov sistem i neće mi biti problem uklopiti se. Gledam puno utakmica RK Nexe pa i mi to pomaže da se što prije uklopim kada dođem.

Kakav odnos imaš s ostalim igračima iz kluba RK Nexe?

  • Sve igrače odlično poznajem, te em što pratim kako rukomet uopće, tako i utakmice RK Nexe vidim da zajedno čine odličnu ekipu. S nekolicinom igrača sam i igrao poput Vide i Vozaba, te Lončarom u Mađarskoj, a ostale igrače znam i s terena, ali i van njega. Rukomet je malo okruženje i svi se dosta dobro poznajemo.

Osim u trenutnom klubu Dubravi, gde si do sada igrao?

  • Pa moj rukometni put traje već jedno vrijeme, te sam do Dubrave igrao još u Borcu iz Banjaluke gdje sam ujedno imao i kratko iskustvo SEHA lige. Nakon toga prešao sam u Tursku u Beykoz gdje sam igrao godinu dana, a onda kratko u Mađarskoj te Emiratima u Abu Dhabiu.

Nakon velikih gradova, dolaziš u Našice. Kakav je osećaj?

  • Nakon svih mnogih klubova u kojima sam bio, dolazak u Našice mi baš paše, veselim se što dolazim, a na kraju krajeva nije to ni takva velika udaljenost od kuće.

Šta kažeš za navijače RK Nexe?

  • Uuu, to je posebno dobra priča i to me baš veseli. Pogotovo ove zadnje dvije sezone vidim da je dvorana svaku utakmicu puna. Našice i jesu jedno manje mjesto te kada se ovako dobro radi, ljudi to znaju prepoznati. Imao sam prilike i vidjeti iz prve ruke atmosferu protiv Tatabanya, punu dvoranu, ludu atmosferu i nadam se da će biti tako i do godine kada ja zaigram. – rekao je za ovaj prvi put novi Grom Ivan Dumenčić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here