Najava 5. kola SBRL Istok – Zapad – Zlatko Petronijević – Trener RK Mokra Gora

0
455

U prethodna 4 kola Super B lige za muškarce Istok – Zapad videli smo niz zanimljivih i neizvesnih utakmica, gde se naslućuje da će se voditi velika borba među ekipama za ulazak u viši rang. S’ obzirom da nas već za vikend u Negotinu očekuje pravi derbi, duel dve do sada neporažene ekipe Hajduk Veljka i Mokre Gore, odlučili smo da u razgovoru sa Zlatkom Petronijevićem, trenerom RK Mokra Gora saznamo šta on misli o situaciji u kojoj se trenutno nalazimo usled pandemije, a zatim i koja su njegova očekivanja od utakmica koja nam predstoje za vikend.

Zlatko je najavu počeo ovim rečima:

Najlepša vest posle duge pauze je početak novog prvenstva.

Evo već smo došli do 5. kola. Treba vremena da se priviknemo na nove okolnosti u kojima se nalazimo. Najneprijatnije iskustvo je sigurno da se neko zarazi i dovede i sebe i druge u opasnost. Nadamo se da do toga neće doći ako se pridržavamo propisanih mera. Ono što je dodatno otežavajuća okolnost je i igranje bez publike. Na žalost ljubitelja rukometa mora tako. Nadam se da će pandemija brzo proći pa da na utakmicama sve bude kao nekada, sa publikom na tribinama.

Što se utakmica 5. kola tiče moja prognoza je sledeća:

Metalac – Zlatar

Posle poraza od Mokre Gore, Zlatar je u nizu pobeda. Prednost dajem Zlataru.

Hajduk Veljko – Mokra Gora

Derbi kola. Neizvesna utakmica dve ekipe sa dobrim sastavima. Verujem u svoju ekipu, iako je ovo teško gostovanje. Odlučiće nijanse. Nerešen rezultat je najrealniji.

Priboj – Jastrebac

Pobeda domaćina. Jastrebac je novajlija u ligi, dok Priboj ima mnogo iskustva igranja u Super B ligi. Verujem da će doći do pobede.

Kuršumlija – Topličanin

Toplički derbi, uvek zanimljiv i neugodan, ali prednost dajem ekipi Kuršumlije zbog svih pobeda do sada, kao i domaćeg terena.

Vranje 1957 – Bela Palanka

Vranju je pobeda preko potrebna i verujem da će da iskoristi prednost domaćeg terena i dođe do preko potrebnih bodova.

Jagodina – Žitorađa

Sve osim pobede Jagodine bilo bi veliko iznenađenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here