Na današnji dan rodio se rukometni klub Novi Beograd!

0
197

Rukometni klub Novi Beograd danas slavi 10 godina postojanja. 18. marta 2009. godine ”rodio” se klub koji je imao viziju i želju da bude jedan od najboljih.

Osnivač RK Novog Beograda Nikola Maksimović započeo je sa trenerima Milošem Simićem i Milošem Čučkovićem projekat stvaranje budućih šampiona. Kroz klub su prošli mnogi igrači koji i dalje aktivno igraju na raznim nivoima,  Luka Minić (Partizan), Zoran Nikolić (Konstanca), Miljan Pušica (Minden), Viktor Matičić (Metaloplastika), Đorđe Pisarić (Metaloplastika),  Nenad Mandić (Obilić)  itd.

Za deset godina pored navedenih igrača  osvojeno preko 180 trofeja u ligama mlađih kategorija. Seniori su za dve sezone prošli dva ranga (pobednici treće i druge lige) i sada već četvrtu godinu igraju Prvu ligu  kroz koju su prošli mnogo mladi igrači iz škole rukometa. Iz skoro svake generacije Novi Beograd je dao reprezentativce Srbije. Novi Beograd je učestvovao na skoro svim velikim međunarodnim turnirima širom Evrope (Švedska, Češka, Grčka, BiH, Hrvatska, Slovenija itd.) odakle nose pregršt trofeja i uspomena za ceo ceo život. Sedam godina za redom RK Novi Beograd je proglašavan za najuspešnijim klubom u Beogradu od strane Rukoemtnog Saveza Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име