Muška seniorska reprezentacija Srbije završila turneju u Granoljersu porazom od Španije!

0
421

Španija u Granoljersu ubedljivo pobedila Srbiju sa 32:26 (16:13) u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak rukometnog Evropskog prvenstva

Dva poraza od Poljske i Španije i pobeda nad autasajderom Slovačkom, to je učinak rukometaša Srbije na pripremnom turniru u Granoljersu. Domaćin ovog takmičenje bio je bolji od tima Tonija Đerone u poslednjem meču pred Evropsko prvenstvo – 32:26 (16:13).

Rezultat je bio u drugom planu, na kraju smo bili treći iza domaćina Španije i Poljske, ali igra nije bila zadovoljavajuća. Na momente je Srbije igrala dobro, tečno, ali i dalje nema lakih golova iz tranzicije, španski stručnjak traži dobitnu kombinaciju na bekovskim pozicijama, mnogi nosioci igre nisu u formi, a možda su se i „krile“ karte pred start šampionata.

Najbolje u našim redovima bio je golman Dejan Milosavljev sa 11 odbrana, od toga jedan sedmerac, dok je opet najefikasniji, treći put u Granoljersu, bilo desno krilo Bogdan Radivojević sa pet golova, od toga tri sa linije sedam metara. Ovog puta, na golu je od starta stajao Dejan Milosavljev, dok je prethodna dva meča počinjao Vladimir Cupara. Na krilima su bili Vanja Ilić i Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić je počeo na crti, dok je bekovski tiro činio Lazar Kukić, Miloš Kos i roviti Predrag Vejin, koji je igrao prethodna dva dana samo nekoliko minuta na početku drugog poluvremena protiv Slovaka prvog dana turnira na Pirinejima. U odbrani je započeo utakmicu Miljan Pušica.

Orlovi su odlično počeli, poveli sa 5:3, ali onda sledi serija Španaca 5:0. Napad je stao, bilo je i nekoliko tehničkih grešaka, a Furija je preko brzonogog Gomeza Abelja, srednjeg beka Kasada i levog Danija Dujšebajeva preokrenula rezultat. Probao je Đerona i sa dva pivotmena, promenio je kompletnu bekovsku postavu u drugom delu prvog poluvremena. Šansu su dobili i Marko Milosavljević, Uroš Kojadinović i Uroš Borzaš.

Nekoliko zicera je skinuo Dejan Milosavljev i penal Abelju na isteku prvih 30 minuta, pa je Srbija otišla na odmor sa prihvatljivih -3 – 13:16. U nastavku, raspad sistema u prvih 12 minuta, kada je domaćin stigao do dvocifrene prednosti – 25:15. Dobro je branio Sergej Ernandez, nije nam išlo u napadu, nije bilo rešenja za čvrstu odbranu Furije, dok su rukometaši u crvenim dresovima davali lagane golove iz kontre. Raspoložen je bio Dani Fernandez koji je postigao brza tri gola. Dvocifrena prednost rivala probudila je Orlove koji su zaigrali mnogo bolje i za manje od pet minuta napravili seriju 5:1. Prišla je Srbije i na -5, na kraju prihvatljiv poraz – 26:32, koji je mogao da bude mnogo teži. Odličan u poslednjih 15 minuta bio je golman Milosavljev. Španija je potencijalni rival u drugoj fazi EP.

Osim Radivojevića sa pet golova u taboru Orlova, istakli su se Miloš Kos, Mijajlo Marsenić, Uroš Kojadinović, Vukašin Vorkapić i Lazar Kukić sa po tri pogotka. Uroš Borzaš i Dragan Pešmalbek su dali po dva, a golman Dejan Milosavljev i Petar Đorđić po jedan. Kod Španije, brzonoga krila Aleis Gomez Abeljo i Dani Fernandez su se po pet puta upisali u strelce, koliko je dao i levi bek Dani Dujšebajev. Golmani su imali ukupno 13 odbrana. Perez Gonzalo de Vargas šest, a Sergej Ernandez sedam intervencija.

ŠPANIJA – SRBIJA  32:26

ŠPANIJA

Gonzalo Pérez de Vargas, Sergey Hernández, Ignacio Peciña, Jorge Maqueda (1), Ángel Fernández (2), Álex Dujshebaev (2), Adrià Figueras (1), Imanol Garciandía (1), Abel Serdio (3), Joan Cañellas (2), Agustín Casado (3), Aleix Gómez (5), Ian Tarrafeta, Miguel Sánchez-Migallón, Daniel Dujshebaev (5), Kauldi Odriozola (2), Daniel Fernández (5), Jan Gurri.

SRBIJA:

Cupara, D. Milosavljev (1), V. Vorkapić (3), M. Kos (3), I. Abutović, U. Borzaš (2), M. Milosavljević, U. Kojadinović (3), B. Radivojević (5), M. Pušica, V. Ilic, M. Orbović, P. Vejin, L. Kukić (3), M. Srdanović, P. Đorđić (1), D. Pešmalbek (2), M. Marsenić (3).

Kretanje rezultata: 1:2, 5:5, 9:7, 12:9, 14:10 y 16:13; 19:13, 22:15, 26:19, 27:21, 31:23, 32:26.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here