Muška seniorska reprezentacija Slovenije odigrala nerešeno protiv Egipta!

0
260

Muška seniorska reprezentacija Slovenije odigrala je prvu pripremnu utakmicu u Celju pred predstojeće Olimpijske Igre u Parizu. Slovenci se susreli sa Egiptom u dvorani “Zlatorog” a semafor je pokazao 27:27.

Dve nedelje priprema dobro idu rukometašima. Najviše ih je provedeno u Kranjskoj Gori, gde je akcenat bio uglavnom na kondiciji. Ovo je ostavilo određene tragove na igračima. Slovenci su imali teške noge, ali su ipak pokazali dosta borbenosti i motivacije.

Tokom meča protiv Egipćana, trener Uroš Zorman je bio prinuđen da na tribinama ostavi Nejca Cehtea, koji ima problema sa mišićem na nozi, dok su u sastavu bili i svi ostali rukometaši. Na teren nije istrčao samo Miha Zarabec, koji je tokom klupske sezone povredio rame i polako se vraća u ritam

U prvom poluvremenu, dve ekipe su vodile veliku borbu. Bolje su krenuli Egipćani, poveli su u 12. minutu sa 6:4, ali je zahvaljujući Klemnu Ferlinu Slovenija zadržala vođstvo, a na kraju 18. minuta golom Blaža Janca povela je 8:7. Krajem 20. minuta, uspešnim udarcem sa distance, Aleks Vlah je prvi put povećao prednost na dva pogotka (10:8), a usledilo je nekoliko neuspešnih napada Slovenaca. Iskoristili su ovo rukometaši iz zemlje faraona da preokrenu i na kraju 27. minuta povedu sa 12:11. Mitja Janc, koguz Tilena Strmljana i Tadeja Kljuna trenutno nema na spisku od 17 rukometaša koji putuju u Pariz, potom brzo izjednačio na 12:12, a Slovenija je otišla na odmor nakon gola Vlaha sa 13:12.

Po povratku na teren, nekoliko grešaka Slovenije vratilo je Egipćane u utakmicu. Početkom 42. minuta bilo je 19:16, ali Slovenci se nisu predali. Suzili su redove u odbrani, što je sedam minuta kasnije omogućilo Vlahu da smanji na 21:22, a Slovenija je konačno stigla do izjednačenja u 57. minutu, kada je Staš Slatinek pogodio za 25:25. U napetim poslednjim minutama, sredinom 58. minuta, Strmljan je poravnao na 26:26, a 57 sekundi pre kraja meča za prvo vođstvo Slovenije nakon ulaska u drugo poluvreme pobrinuo se Vlah, koji je pogodio za 27:26. Egipćani su izjednačili 20 sekundi pre kraja, Slovenija je imala napad za pobedu, ali je Egipat uspeo da se odbrani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here