Muška juniorska reprezentacija Hrvatske upisala pobedu i poraz pred početak EP-a!

0
170
Croatia vs Hungary, 2023 IHF MEN’S JUNIOR (U19) WORLD CHAMPIONSHIP, Varaždin, Croatia, 08.08.2023., Mandatory Credit © IHF / HRS / kolektiff

Hrvatska juniorska reprezentacija polako privodi kraju pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 10. do 21. jula održava u Celju. Nakon što je u prvoj fazi priprema pobedila Mađarsku u gostim 27:29, a zatim i Sloveniju u Ivanić Gradu, pre nekoliko dana odigrala je revanš sa Slovenijom i doživela poraz 36:23, a potom je pobedila kinesku pokrajinu Jiangsu 37:24.

Utakmica u Celju protekla je u dominaciji domaćina. Slovenija je nakon desetak minuta igre sjajnom odbranom i još boljim napadom povela 9:3. I do odmora uspela da poveća prednost na devet razlike (17:8). U nastavku je ta prednost postala dvocifrena. Hrvatska nije mogla da odgovori na agresivan pristup domaćina, ali je neke stvari i sakrila jer je deo austrijskih trenera pratio utakmicu.

U Ivanić Gradu, gde obavlja završne pripreme, uverljivo je Hrvatska pobedila kinesku pokrajinu Jiangsu 37:24. To je ekipa koju vodi hrvatski stručnjak Nenad Zvonarek. Već nakon prvog dela Hrvatska je imala osam golova viška (19:11). U drugom delu ta prednost je samo rasla do konačnih 37:24. Sa šest golova najučinkovitiji bio je Marko Bajan. Četiri je dao Aleksandar Čaprić. Kod Kineza, najbolji Kai Vang Ćiang s osam goova.

Nakon utakmice, selektor Boris Dvoršek objavio je konačni spisak igrača za evropsku smotru. Na nju neće ići Leon Rušnjak, Tonči Ivanišević i Jakov Celegin.

Evo selekcije Hrvatske za Evropsko prvenstvo:

TIN HERCEG – RK TRIMO TREBNJE

TONI MATOŠEVIĆ – RK JERUZALEM ORMOŽ

NIKOLA KAHLINA – RK MAKSIMIR PASTELA

FRAN ZOVAK – RK BJELIN SPAČVA VINKOVCI

MARKO BAJAN – RK POREČ

NIKO FRANKOVIĆ – RK ZAGREB

ALEKSANDAR ČAPRIĆ – MRK SESVETE

MATIJA BAJER – GRK VARAŽDIN 1930

TIAN BOROVEC – GRK VARAŽDIN 1930

MARTIN TOMŠIĆ – RK DUBRAVA

VITO GLIVETIĆ – RK RUDAR RUDE

NIKOLA IVANKOVIĆ – RK POREČ

GABRIJEL BARTOLIĆ – RK RUDAR RUDE

PETAR KRUPIĆ – RK POREČ

MAKSIMILIJAN MOLC – RK ZAGREB

MARKO TKALEC – RK DUBRAVA

LUKA MALINARICH – RK POREČ

TIN VRBANEC – GRK VARAŽDIN 1930

MARKO MAĐERIĆ – RK MAKSIMIR PASTELA

Hrvatska prvi meč na Evropskom prvenstvu igra u sredu 10. jula u 16:40h protiv Austrije. Dan posle, već u 12:00h čeka ih meč protiv Makedonije. Prvi krug se završava utakmicom s Crnom Gorom 13. jula u 16:40. Sve utakmice mladi rukometaši Hrvatske igraju u dvorani Zlatorog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here