Muška juniorska reprezentacija Hrvatske slavila protiv Mađarske i Slovenije!

0
226

Na završetku prve faze priprema hrvatska muška juniorska reprezentacija odigrala je dva prijateljska meča. Prvi je bio u Nađkanjiži, a drugi u Ivanić – Gradu. U oba meča, Hrvatska je ostvarila pobede. Protiv Mađarske je bilo 27:29, a Slovenija je savladana s minimalnih 30:29.

Utakmica u Mađarskoj stigla je nakon zahtevnih priprema u Ivanić – Gradu. I Hrvatska je to sjajno odigrala. Nakon prvih 30 minuta vodila je 12:15. Mađari su pokušavali na sve načine da to stignu, ali je ekipa koju vodi Boris Dvoršek sve izdržala i na kraju slavila 27:29. Po četiri gola dali su Martin Tomšić, Nikola Ivanković i Niko Franković. Kod Mađara najbolji je bio Šandor Kati s pet golova.

Dan posle, reprezentacija Hrvatske odigrala je prijateljski meč i pobedila protiv Slovenije u Ivanić – Gradu. Ovoga puta minimalna pobeda 34:33, ali pobeda koja mladim rukometašima Hrvatske diže samopouzdanje. Hrvatska je ponovo dobila prvo poluvreme (18:14). Slovenci su sve pokušavali ne bi li preokrenuli rezultat. U 45. minutu uspeli su da dođu na minus jedan (25:24) pa zatim i do izjednačenja (30:30), tri minuta pre kraja, ali je mlada ekipa Hrvatske ostala čvrsta i uspela je da izdrži do kraja te slavila s 34:33. S pet golova Aleksandar Čaprić bio je najbolji strelac Hrvatske. Isto toliko dao je i  Jakov Čelegrin. Po četiri su dali Niko Franković i Petar Lencović. Kod Slovenaca najbolji Mai Marguč sa šest golova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here