Momir Ilić – “Spremamo se za derbi sa Segedom – Biće teško!”

0
179

Trener Telekom Vesprema Momir Ilić očekuje povratak reprezentativaca nakon EHF nedelje i nastavak dobre igre u narednom periodu i pobedu u derbiju protiv PIK Segeda, kako je istakao za klupski sajt.

Malo duža pauza, većina tima trenutno igra za svoju reprezentaciju, šta mislite o ovom delu sezone koja je iza Vas?

  • Iza nas su dva meseca, što mislim da je bilo dobro i mogu da budem zadovoljan. Još više u prvom delu, uključujući i pripremni period. Takođe smo odigrali dobre mečeve u Ligi šampiona kao i u domaćoj Ligi, a naravno osvojili smo i naš prvi trofej u sezoni, SEHA Ligu. Naravno, očekujemo ovaj nastup i dalje, i zaista mogu da kažem da sam zadovoljan našim prvim delom sezone. Evo gde smo sada i moramo da nastavimo sa dobrim učinkom do decembra, jer do tada neće biti stajanja.

Kako napreduje integracija novih igrača?

  • Svakome je potrebno vreme kada dođe u novi tim, kao i njima. Iz meča u meč vidim da sve više pokazuju i u igri i u voljnom momentu. Naravno, znao sam da su sjajni igrači, ali vidim i da će u budućnosti moći još više da nam pomognu da ostvarimo zajedničke ciljeve. Njihova integracija ide dobro, neki su se skoro odmah nastanili u zajednici, drugima treba malo više vremena. Zadovoljan sam!

Par reči o omladincima, nije lako ove sezone, svaki bod se računa, kao i uvek, ali posebno ove godine. Ilić Zoran, Peter Lukač?

  • Pepe i Zoran jesu i dobiće sve više vremena u budućnosti, ali želeo bih da istaknem jednu stvar o kojoj sam razgovarao sa njima, svi će dobiti priliku i dobiće više u budućnosti, ali naravno i to zavisi od njih, u stvari uglavnom je na njima. Moraju mnogo da rade, moraju sve više da se integrišu u tim, takođe moraju da shvate da kreću sa iste pozicije kao i bilo ko drugi u timu. Nema dodatne koristi, oni su tu da se bore za sve, kao i svi ostali. To će ih učiniti boljim.

Sledeći meč će biti protiv Pik Segeda?

  • Biće to teška utakmica sigurno! Nije bitno kako su oni igrali do sada ili kako smo mi igrali do sada, ovo će sigurno biti još jedan poseban meč između dva tima. Poenta je da imamo dobar tim i da verujemo u sebe! Poštujemo njih, ali još više poštujemo sebe, posebno čineći sve što možemo da uspemo. Igramo kod kuće i želimo da pobedimo, zaključio je Ilić

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име